Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία όσο προχωρά η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτο

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:19
327 0

Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία όσο προχωρά η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτο.

Το τρομακτικό σενάριο για την Τουρκία εμπλέκει Ελλάδα και Αίγυπτο και τις αιγυπτιακές ναυτικές βάσεις.

Φαίνεται πως το σενάριο της άσκησης «Μέδουσα», αλλά κυρίως οι συμμετοχές της φετινής άσκησης είναι το «κόκκινο πανί» για την Τουρκία.

Η Άγκυρα είναι σκεπτική για την συγκεκριμένη άσκηση γιατί βλέπει την Ελλάδα να συνεργάζεται και να εκπαιδεύεται με την Αίγυπτο, αλλά και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δηλαδή με δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία δεν έχει καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί η τουρκική πλευρά να προσπάθησε να βελτιώσει το κλίμα με το Κάιρο, αλλά η Αθήνα τελικά ήταν αυτή που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Αιγύπτου.

Η σχέση Αθήνας – Καΐρου είναι τέτοιες που επιτρέπουν ακόμα και ελληνικές φρεγάτες να αγκυροβολούν στην ολοκαίνουργια αιγυπτιακή ναυτική βάση στην περιοχή Gargoub.

Το σενάριο αυτό είναι «εφιαλτικο» για την Τουρκία, αφού δίνει στην Αθήνα την δυνατότητα πρόσβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, αλλά και την τουρκική ενδοχώρα, αν αυτό χρειαστεί.

Μπορεί σήμερα το συγκεκριμένο σενάριο να μην λέει πολλά, για τις ελληνικές δυνατότητες, όμως σε λίγα χρόνια, όταν η Ελλάδα θα διαθέτει τις γαλλικές φρεγάτες Belharra, η παρουσία μίας μόνο τέτοιας ελληνική φρεγάτας στην Αίγυπτο, σε σχέση με το που θα βρίσκονται οι άλλες δύο (σ.σ. 3+1 Belharra είναι η συμφωνία με τους Γάλλους), θα προκαλέσει πονοκέφαλο στην Γαλλία.

Οι ελληνικές Belharra, με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουν, μπορούν να προκαλέσουν τρομακτικές δυσκολίες στους Τούρκους, αφού θα ελέγχουν όλα τα τουρκικά παράλια και την τουρκική ενδοχώρα.

Αν στην εξίσωση προστεθούν και τα νέα ελληνικά Rafale, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο δύσκολο έργο θα έχει η Τουρκία σε λίγα χρόνια για να επιχειρήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Και αυτά αφορούν μόνο στα παράλια της Μεσογείου.

Enoplos.gr

Σχετικά άρθρα

Η “ακτινογραφία” των ψηφοφόρων – Πώς ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Σεπτεμβρίου 2015 0
Εκπλήξεις για τις επιλογές του εκλογικού σώματος κρύβει η «ακτινογραφία» της ψήφου. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το 34% των αγροτών έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης…

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο “Φίλοι Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης «Ηρόδικος ο Σηλύμβριος»”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2021 0
Μετά τις αρχαιρεσίες του συλλόγου “Φίλοι Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης “Ηρόδικος ο Σηλύμβριος” το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα, ως…

ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ~ Η ΥΠΟ ΤΟΥ Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΜΕΜΑΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2016 0
ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ Η ΥΠΟ ΤΟΥ Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΜΕΜΑΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ    Κατά τους εσχάτους καιρούς…