«Είμαστε Έλληνες πολίτες» – Ηχηρό μήνυμα των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:17
126 0

«Είμαστε Έλληνες πολίτες» λένε με μια φωνή οι μουσουλμάνοι της Θράκης, δίνοντας ηχηρή απάντηση στον Τσαβούσογλου που τους αποκάλεσε «τουρκική μειονότητα». Ευχαριστούν μάλιστα τον Έλληνα υπουργό, Νίκο Δένδια, για την έντονη αντίδρασή του. 

«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρονια» είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

H Σαμπιχά Σουλεϊμάν που είναι ακριβίστρια, παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης.  Όπως λέει, «υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».

Το Δροσερό είναι μια μικρή πόλη περίπου 8.000 κατοίκων κυρίως Ρομά, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια.

«Οι φίλες μου είναι χριστιανές και μουσουλμάνες η κολλητή μου είναι χριστιανή. Είμαστε σαν αδέρφια» είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

«Υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα»

Μουσουλμάνοι πήγαν σήμερα στο τέμενος της Αθήνας για να προσευχηθούν. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου για δηθεν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα μας, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα τον διαψεύδουν.

«Η απόδειξη είναι αυτό εδώ το τέμενος που το έχει φτιάξει το ίδιο το κράτος» είπε ο ιμάμης του τεμένους της Αθήνας.

Ο ένατος μήνας του μουσουλμανικού έτους θεωρείται ιερός καθώς σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε το κοράνι στους ανθρώπους. Γιορτάζουν το ραμαζάνι.

ΠΗΓΗ www.star.gr

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Street Music Event Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Αυγούστου 2016 0
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώσε το βράδυ της  Παρασκευής 12 Αυγούστου 2016 , το 2ο Street Music…

Η Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ ζητάει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των μαθητών μπροστά στην έξαρση της εποχιακή γρίπης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2020 0
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ   Πληροφορίες : Βλισίδου Εύα, Αλχαζίδης Θόδωρος               Τηλ. :  6973311876, 6957824093      E- mail :…

Θύμα απάτης ο Γιώργος Κιζιρίδης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιανουαρίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο κ. Γεώργιος Κιζιρίδης ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πληροφορήθηκα σημερα και με διαφορά μισής ώρας περίπου από δύο επιχειρήσεις της πόλης μας ότι…