Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το πότε βρισκόταν η 28χρονη εμπλεκόμενη στην υπόθεση των «38 του Έβρου» στην Ελλάδα, αλλά και το πότε πρόλαβε και πήγε στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, ο ρόλος της γυναίκας θεωρείται «καθαρά ύποπτος» για τις Αρχές. Εξαρχής, είχε κάνει εντύπωση στις Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα ότι αυτή η γυναίκα ξαφνικά υπέβαλε αίτημα ασύλου και εξαφανίστηκε μέσα σε 48 ώρες. Η 28χρονη ήταν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 38 μετανάστες η οποία μιλούσε αγγλικά, καθώς και η μόνη η οποία τραβούσε βίντεο και ενημέρωνε τις Αρχές ακριβώς για το πού βρίσκεται, πιέζοντας κάθε φορά -ισχυριζόμενη πως υπάρχει ένα νεκρό παιδί και ότι πρέπει να διασωθούν από το σημείο.

Η ίδια ήταν που μόλις οι 38 διασώθηκαν και πήγαν στα κέντρα ταυτοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα εξαφανίστηκε μέσα σε 48 ώρες. Μάλιστα, η γυναίκα φέρεται να μην είναι η μόνη που έχει εξαφανιστεί.

Στην Ελλάδα, υποβάλλοντας αίτημα ασύλου και περιμένοντας την απάντηση, έχει παραμείνει μόνο μία οικογένεια. Η συντριπτική πλειοψηφία ή σχεδόν όλοι από τους 38 έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου και έχουν καταφέρει να φύγουν. Οι αιτούντες άσυλο δεν βρίσκονται στα σημεία που είχαν δηλώσει ότι θα διέμεναν, παρότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, υπό το καθεστώς αιτήματος ασύλου, δεν μπορούν να ταξιδέψουν, οφείλουν να παραμείνουν στη χώρα που το έχουν υποβάλει, μέχρι αυτό να εξεταστεί.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει, είναι πώς μπορεί κάποιος, ακόμα και αν το ταξίδι του από την Τουρκία είναι κανονισμένο, να εξαφανιστεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 Στο μικροσκόπιο ο ρόλος τεσσάρων ΜΚΟ

Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των ελληνικών Αρχών για τον ρόλο των ΜΚΟ.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοφάνεια στη Λίμνη Τυχερού
Επόμενο άρθροΤο αδιαχώρητο στη Νυμφαία από την αναχώρηση Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών