Το Στρατιωτικό Γραφείο Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν έκθεση πινάκων με τίτλο “Η Ευζωνική Στολή – Η ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Ι. Μυλωνά – Δωρεά Α. & Λ. Χαΐτογλου”, στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου από τις 23 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2018.

Μέσα από σαράντα έγχρωμες αναπαραστάσεις της ευζωνικής στολής, που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος ζωγράφος και ενδυματολόγος Ιωάννης Μυλωνάς, θα παρουσιαστεί η γοητευτική ιστορική διαδρομή της «εθνικής μας φορεσιάς», από το 1821 έως τις ημέρες μας. Επίσης, η έκθεση θα περιλαμβάνει στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και θα λειτουργεί τα πρωινά από 10:30 έως 14:30 και τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης 19:00 έως 21:00 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Το Αγιασμό της έκθεσης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος , ενώ το στράτευμα εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο βαθμό τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά . Oι Εύζωνες  συνοδευόταν από αντιπτέραρχο Γρηγόριο Πρεζεράκο, διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου.

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Γρηγοριάδης: “Cloud Day… τη Δευτέρα το απόγευμα… στο Επιμελητήριο Έβρου”
Επόμενο άρθροTην 31η Δεκεμβρίου λήγει η δωρεάν διέλευση από τα διόδια… – Επιστολή δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στον Σπίρτζη