Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” του Δήμου Αλεξανδρούπολης» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Μαΐου 2019
122 0

Έπειτα από τρία έτη μεθοδικής προεργασίας από την Αντιδημαρχία Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και τον Αντιδήμαρχο, κ. Ιωάννη Φαλέκα αλλά και την συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης και των αντίστοιχων Αντιδημάρχων Ιωάννη Βαταμίδη και Γεώργιου Κουκουράβα το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης καθίσταται ενεργειακά αυτόνομο αφού με τη μελέτη, η οποία έχει ήδη κατατεθεί, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • αλλαγή των πάνελ οροφής
  • τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων
  • τοποθέτηση αντλιών θέρμανσης και ψύξης
  • αλλαγή των κουφωμάτων και
  • εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.380.000€ και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ τον Ιούνιο του 2018 και με δεδομένη την πληρότητα του φακέλου αλλά και την εναρμόνιση με τη φιλοσοφία του προγράμματος, κατάφερε να αποσπάσει τη διαβεβαίωση εδώ και αρκετές εβδομάδες πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί λαμβάνοντας μάλιστα πολύ υψηλή βαθμολογία.

Σήμερα με τη δημοσιοποίηση του σχετικού πίνακα από το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύεται πως η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, παραμένοντας προσηλωμένη στους στόχους της και κλείνοντας τα αυτιά σε φωνές λαϊκισμού και στείρας αντιπολίτευσης, με υπομονή συνεχίζει ακάθεκτη να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να υλοποιεί.

Αν αναλογιστεί κανείς το θόλο στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων που ήδη κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής, τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις μπάσκετ που δημοπρατούνται αλλά και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, για το οποίο σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, τα νέα είναι λαμπρά για τον αθλητισμό στον δήμο μας!

 

Σχετικά άρθρα

Με νίκη πάει στο 2016

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2015 0
Νίκη που την διατήρησε στα ψηλά στρώματα της κατηγορίας και την έστειλε με τον ποιο ωραίο τρόπο στο κενό των…

Δείτε στιγμιότυπα από τον 2ο Αγώνα Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Οκτωβρίου 2016 0
H ΛΕΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ διοργάνωσε τον 2ο Αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016. Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 16 Οκτωβρίου…