Εθελοντική συνδρομή σχολών εκπαίδευσης πιλότων στην από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:13
367 0

Στην πολύτιμη εθελοντική συνδρομή των σχολών εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργούν στα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, για την από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, που συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνο Χουβαρδά, είχε συνάντηση εργασίας στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης Δημόκριτος.

Ο κ. Πέτροβιτς, εκ μέρους και του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ευχαρίστησε για την συνεργασία τους τον Δρ. Στυλιανό Ζαντανίδη, Προϊστάμενο του Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του Διεθνούς Αερολιμένα Δημόκριτος και τις εταιρείες Skies Aviation Academy και Egnatia Aviation  (σχολές εκπαίδευσης πιλότων), που με την επιτήρηση του δασικού ιστού της Περιφέρειας ΑΜΘ συμβάλλουν στην πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση εστιών πυρκαγιάς, με την ενημέρωση των αντίστοιχων μονάδων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας των Διεθνών Αερολιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τα στελέχη των οποίων με τη σειρά τους διαβιβάζουν τα συμβάντα στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για να επέμβουν.

Είχαν προηγηθεί επιχειρησιακές συναντήσεις του Αερολιμενάρχη, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της ΑΜΘ,  της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  των δύο εταιρειών εκπαίδευσης πιλότων  και της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου καθορίστηκαν σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να προσαρμόζονται, στο μέτρο του δυνατού, τα σχέδια πτήσης των αεροσκαφών και να συμβάλουν στην εναέρια επιτήρηση των εν λόγω περιοχών.

Σχετικά άρθρα

Maecenas mattis, tortor ut posuere aliquam

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουλίου 2012 0
[dropcap]D[/dropcap]iam wisi quam lorem vestibulum nec nibh, sollicitudin volutpat at libero litora, non adipiscing. Nulla nunc porta lorem, nascetur pede…

Μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και επίκαιρη ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρουπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαΐου 2018 0
Το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου 2018 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως , βραδινή Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία…