Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Όσμάν πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Μαΐου 2021
64 0

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Όσμάν πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Πέμπτη, 20η του μηνός Ιουνίου ε.έ., επ’ ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου και της προλαβούσης εορτής Ίντ αλ-Φιτρ (Ραμαντάν – Μπαϊράμ), ευχηθείς εις αυτόν και τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας τα δεόντα.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί κοινού ενδιαφέροντος θεμάτων και να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά την βούληση αμφοτέρων των θρησκευτικών κοινοτήτων για ειρηνική συνύπαρξη, κοινωνική αλληλεγγύη, με ένα κοινό σκοπό την  πρόοδο και την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών, αδιακρίτως θρησκεύματος.

———————-

Το Ιντ αλ-Φιτρ (Αραβικά: عيد الفطر Eid ul-Fitr) είναι μια θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται στον ισλαμικό κόσμο για τρεις ημέρες μετά τη λήξη του Ραμαζανίου, του μήνα της νηστείας. Γιορτάζεται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα Σεββάλ, που είναι ο δέκατος μήνας σύμφωνα με το έτος Εγίρας. Είναι μια από τις δύο μεγάλες εορτές των Μουσουλμάνων. Η γιορτή του Ραμαζανίου ονομάζεται επίσης «γιορτή ευγνωμοσύνης» γιατί επιστέφεται με εκδηλώσεις ελεημοσύνης και ευγνωμοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Δώρο Θεού να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Νοεμβρίου 2020 0
Στην Αθήνα μεταφέρεται με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ίδιος…