Παύλος Α. Μιχαηλίδης: «Εθνικολαϊκιστές» κ. Λαμπάκη, οι χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης;

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Ιουλίου 2018
435 0

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει να προκαλεί και να εκθέτει με τις δηλώσεις και την συμπεριφορά του μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, μια ολόκληρη περιοχή στο Πανελλήνιο.

Τελευταίο του ατόπημα, ο χαρακτηρισμός μου ως «Εθνικολαϊκιστή» (όπως ακριβώς μου αποδίδεται σε επίσημο δέλτιο τύπου), προφανώς με αφορμή την συμμετοχή μου στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης για το Σκοπιανό! Είχε προηγηθεί από πλευράς του δημάρχου, με συνεργό του τον κ.Βαμβακερό, μια σκληρή λεκτική επίθεση εναντίον μου, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, διότι τόλμησα να του υπενθυμίσω προηγούμενες επίσημες δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα στις 16.1.2018, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν σε εξέλιξη συλλαλητήρια και αντιδράσεις από όλα τα θεσμικά αυτοδιοικητικά όργανα, ο ίδιος με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ/ΑΜΘ, προκαλούσε χαρακτηρίζοντας τις συγκεντρώσεις αυτές ως ακραίες «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ», με επίσημες δηλώσεις του στην «ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ», την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Καβάλας.

Προφανώς σήμερα ο κ.Λαμπάκης, θέλησε να απαντήσει εκ νέου απέναντι στις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από 5.000 και πλέον πολίτες, χαρακτηρίζοντας μας ως ακραία στοιχεία και  «Εθνικολαϊκιστές». Η αυθόρμητη συμμετοχή στην Αλεξανδρούπολη χιλιάδων λαού, μεταξύ των οποίων οικογένειες με μικρά παιδιά, μαθητές και αρκετά θεσμικά πρόσωπα της πόλης, τον έχουν φέρει σε πολιτικό πανικό διαισθανόμενος πλέον τον δημοσκοπικό του κατήφορο και την εκλογική του συντριβή στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Δυστυχώς για τον ίδιο, έχει βρεθεί προσφάτως και στο επίκεντρο του κατασκοπευτικού θρίλερ που δοκιμάζει τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά και τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, με αποτέλεσμα ειδικά ο ίδιος να έχει πιάσει στασίδι σε όλα σχεδόν τα αθηναϊκά κανάλια, απαντώντας σε ερωτήσεις περί χρηματισμού αυτοδιοικητικών προσώπων στην Αλεξανδρούπολη.

Το όνομα του κ.Λαμπάκη διασύρεται πλέον σε όλη την Ελλάδα και μαζί του η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η διγλωσσία και η γενικότερη στάση του για το θέμα των Σκοπίων, ξεσήκωσε δικαιολογημένα το τελευταίο διάστημα, θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την χώρα, με αποτέλεσμα να έρθουν και πάλι στην δημοσιότητα οι πολιτικά ανόητες δηλώσεις του περί «Ανεξάρτητης Θράκης» που είχαν γίνει το 2011 και είχαν προκαλέσει σοκ και ανάλγητες εντυπώσεις, ενώ το το βίντεο με τις τότε δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κάνει και πάλι τον γύρο του διαδικτύου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 23/7/2018 στην Κομοτηνή, έχουμε διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ/ΑΜΘ με κυρίαρχο το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ως μέλος του ΔΣ του περιφερειακού αυτού οργάνου, σκοπεύω μετά και τις τελευταίες αυτές εξελίξεις να ζητήσω από τον κ.Λαμπάκη, να υποβάλλει την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου, μια και πλέον εκθέτει πέρα από τον εαυτό του και τον θεσμικό ρόλο που ανάξια πλέον εκπροσωπεί.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”
Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ- ΑΜΘ

Σχετικά άρθρα

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστηνο, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2018 0
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Α. Μιχαηλίδης και στελέχη του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α», επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης…

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της επετείου χειροτονίας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2018 0
Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου…

Συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Θωράκισης και Αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σχολής προσεκλήθησαν οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουλίου 2020 0
Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» από τους Συλλόγους και τους Κοινωνικούς Φορείς του Διδυμοτείχου Σε…