Εισήγηση Καΐσα στην συζήτηση κατ’ άρθρο του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:51
374 0

Συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων – 2η ανάγνωση Νομοσχεδίου και συζήτηση κατ’ άρθρο

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο με 147 άρθρα όπου,
το πρώτο μέρος του Νομοσχεδίου ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών. Το νομοσχέδιο είναι αυστηρό ως προς τις απαιτήσεις του τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και τους επιστημονικούς υπεύθυνους ενώ απαιτεί και την κτιριακή αυτοτέλεια των κλινικών.

Το δεύτερο μέρος καταργεί το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και στην θέση του δημιουργείται ο ΕΟΔΥ – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ώστε να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στα οικονομικά του.

Το τρίτο μέρος δημιουργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών, για τον εθνικό σχεδιασμό για την έρευνα, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, ώστε να εξασφαλιστούν δωρεάν και προς όλους οι πιο σύγχρονες θεραπείες κατά του καρκίνου.

Το τέταρτο μέρος του Νομοσχεδίου οργανώνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας με ίδρυση νέων υπηρεσιών σε τομείς όπως οι προμήθειες για την πάταξη της διαφθοράς.

Στις λοιπές διατάξεις ρυθμίζονται πολύ σημαντικά θέματα όπως το ηλεκτρονικό μητρώο ασθενών και ο ηλεκτρονικός φάκελος που θα βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση των παθήσεων και στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του ασθενή αλλά και του κόστους θεραπείας.

Μεταξύ πολλών θεμάτων που ρυθμίζονται, δημιουργούνται και χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών μιας και τα αποτελέσματα τέτοιων πολιτικών σε χώρες του εξωτερικού είναι ενθαρρυντικά. Οι χρήστες προστατεύονται από επιμολύνσεις και υπερδοσολογίες μιας κι στην περίπτωση αυτή θα είναι άμεση η επέμβαση των υγειονομικών που θα τους εποπτεύουν για να εξασφαλίζεται προπαντός η ζωή αυτών των ανθρώπων ώστε με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη να ενταχθούν σε προγράμματα απεξάρτησης. Με την ρύθμιση αυτή δεν θα ξαναζήσουμε τις γνωστές καταστάσεις τους παρελθόντος στις πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την ανεξέλεγκτη χρήση.

Πάνω από 37 φορείς τοποθετήθηκαν θετικά για το μεγάλο αυτό νομοσχέδιο που λύνει πολλά ζητήματα και θέτει τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Καλώ όλους τους Βουλευτές να το υπερψηφίσουν»

Γεώργιος Καΐσας
Εισηγητής – Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση Ν. Γκαρά στη Βουλή των Ελλήνων για τα λουκέτα και το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2020 0
Ερώτηση για τα λουκέτα στα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά. Στην ερώτησή της η Βουλευτής…