Εκδήλωσή με θέμα «Το παρόν και το μέλλον του Θρακικού πελάγους» , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:50
1090 0

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» και ο υποψήφιος δημάρχος Παύλος Μιχαηλίδης, διοργάνωσαν εκδήλωση- ανοιχτή συζήτηση με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ» , το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νίκο Παπανικολόπουλο, Υποναύαρχο Λ.Σ. (ε.α.) και πρώην Λιμενάρχη Αλεξ/πολης.

Θέματα αλιείας, ανάπτυξης του Λιμένα μας, πλατφόρμα LNG, μεταξύ των ζητημάτων περιλάμβανε η ατζέντα της εκδήλωσης.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ. Μάνος Κουτράκης, Βιολόγος – Ιχθυολόγος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Εσωτερικών Υδάτων του Ινστιτούτου Αλιείας της Καβάλας. Τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με τη διαχείριση των λιμνών και υγροτόπων, καθώς και με την ολοκληρωμένη διαχείρηση των παράκτιων ζωνών. Έχει εκδώσει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις (άρθρα, βιβλία πρακτικά συνεδριών κ.τ.λ.). Διετέλεσε συντονιστής πολλών ερευνητικών προγραμμάτων της Ε.Ε. και συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας  σε πολλές επιτροπές αξιολόγησης ερευνητικών σχεδίων. Από το 2009 είναι επίσης μέλος της ομάδας εργασίας της EIFAC για τα BestPractices  για τη διέλευση ιχθύων. Είναι επίσης εμπειρογνώμονας της Επιστημονικής,Τεχνικής και Οικονομικής Επιτροπής Αλιείας της Ε.Ε. Επί του παρόντος , είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος για το Εθνικό Πρόγραμμα  Συλλογής Δεδομένων Αλιείας (2017-2019) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπλέον εργάζεται για την ανάπτυξη δεικτών ποιότητας των επιφανειακών υδάτων  (εσωτερικά και μεταβατικά ύδατα ), που είναι μέλη της Μεσογειακής Γεωγραφικής Μεθόδου Ταξινόμησης για την εφαρμογή της Οδηγίας της Ε.Ε για τα ύδατα.

Σχετικά άρθρα

H ΕΠΟΦΕ αντίθετη στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και τη δημιουργία νέας δομής στον Έβρο – στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιανουαρίου 2021 0
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.| ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ Έδρα: Μύλος Μασούρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, Αλεξανδρούπολη Τηλ. επικοινωνίας Προέδρου: 6945849355 | Ε-mail: epofe.evros@gmail.com _____________ Αλεξανδρούπολη,…

Πως να μπλοκάρουμε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Η συνδρομή της “συμμετρικής διπλωματίας” (του Χρήστου Κηπουρού)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουνίου 2020 0
Πως να μπλοκάρουμε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί Η συνδρομή της “συμμετρικής διπλωματίας”        Του Χρήστου…