Εκδήλωση Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης με μαθητές για την ειρήνη

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:54
632 0

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου η εκδήλωση της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, μέλους της ΕΕΔΥΕ.

Απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη, συγκλονιστικά θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το δράμα των προσφύγων, αντιπολεμικά τραγούδια, ομιλίες συγκίνησαν, έθεσαν καίρια ερωτήματα και προκάλεσαν γόνιμο προβληματισμό σε όλους, μικρούς και μεγάλους, για τους πολέμους που ξεσπούν ανά τον κόσμο και ποιοι τους προκαλούν.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η έκθεση ζωγραφικής με έργα, ατομικά και ομαδικά, μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕΔΥΕ «μια εικόνα τρία ερωτήματα»: Γιατί γίνονται πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ».

Η άψογη παρουσίαση του συνολικού προγράμματος από μαθητές και μαθήτριες, που είχαν προετοιμασθεί καιρό πριν με τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των δασκάλων τους, εντυπωσίασε θετικά και κατέδειξε την τεράστια σημασία της συλλογικής δουλειάς και ευαισθητοποίησης. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούταν ανάλογη εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και όπως τονίσθηκε στο τέλος η μεγάλη συμμετοχή και ο παλμός που διέθετε δημιούργησαν προσδοκίες για ακόμη περισσότερες δράσεις την επόμενη χρονιά.

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 20 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2016 0
Συνελήφθη σήμερα (26-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης…

Εντοπισμός και διάσωση 44 αλλοδαπών απο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2019 0
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, χθες Κυριακή, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα,…

Συλλήψεις και κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Φεβρουαρίου 2017 0
Τρεις χιλιάδες εκατόν τριάντα δυο κιλά (3.132 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές…