Εκδήλωση με θέμα «Ένας αιώνας ΚΚΕ – Η ΚΟ Κορνοφωλιάς πρωτοπόρος αιμοδότης του Κόμματος» διοργάνωσε η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ στην Κορνοφωλιά Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:24
435 0

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών για τα εκατόχρονα του ΚΚΕ, που διοργάνωσε η Τ.Ε. Έβρου στο πνευματικό κέντρο της Κορνοφωλιάς. Η εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Δελλή βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, είχε ως σκοπό να τιμήσει το ιστορικό χωριό της Κορνοφωλιάς, που στα εκατό χρόνια ύπαρξης του Κόμματος στάθηκε σταθερός «αιμοδότης» του, πάντα αταλάντευτα στο πλευρό του.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, την εκδήλωση άνοιξε ο Γκατζίδης Σταμάτης, μέλος της Τ.Ε. Έβρου, ο οποίος στην ομιλία του στάθηκε στους δεκάδες Κομμουνιστές  που στελέχωσαν τις Οργανώσεις του Έβρου και όχι μόνο, με καταγωγή από το ιστορικό χωριό (όπως και ο ίδιος άλλωστε).

Στην συνέχεια ο Γ.Δελλής στην ομιλία του ανέδειξε πως όπου υπήρχαν γερές Οργανώσεις του ΚΚΕ αναπτύχθηκαν και τεράστιοι εργατικοί και όχι μόνο αγώνες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παρευρισκόμενοι διέκοψαν  με τα χειροκροτήματα τους τον ομιλητή, ειδικά στο άκουσμα ονομάτων, γνώριμων στους περισσότερους όπως του Γιάννη Ράπτη μέλος της Κ.Ε. και γραμματέα περιοχής της Αν. Μακεδονίας Θράκης και δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόθεση ανθοδέσμης στο μνημείο για τους 85 νεκρούς Κορνοφωλιότες που έδωσαν την ζωή τους στην τρίχρονη εποποιία του Δ.Σ.Ε. και στο μνήμα του Γιάννη Ράπτη.

Σχετικά άρθρα

Μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης στο κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ ζήτησε ο Σταύρος Κελέτσης

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαρτίου 2021 0
Τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης, στο κτίριο που φιλοξενούσε το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ ζήτησε, από…

Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και κλιμακίου του κόμματος στο Φυλάκιο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2021 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ Επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει…