Το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων-ιδιωτικών υπαλλήλων, το δικό σου Σωματείο, βρίσκεται σε διαδικασία εκλογών.

Ψηφίζουμε – ενισχύουμε – στηρίζουμε.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις και γραφεία, στις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ και στα μεγάλα πολυκαταστήματα, να δυναμώσουμε αποφασιστικά με τη συμμετοχή μας, την δική μας φωνή – το δικό μας Σωματείο.

Όλοι εμείς  που δουλεύουμε απλήρωτοι – με ελαστικές σχέσεις, που πληρωνόμαστε με τρεις και εξήντα, σπαστά και χωρίς ρεπό, που μας αναγκάζουν “για την ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους” να δουλεύουμε Κυριακές, “Μαύρες Παρασκευές – Λευκές και Κόκκινες Νύχτες” και όποτε γενικά συμφέρει τους μεγάλους επιχειρηματίες.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Ψηφίζουμε μαζικά για Σωματείο πιο δυνατό, ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο για να εκφράζονται αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Αυτή τη περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο. Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από λίγες μέρες επιδεινώνουν την θέση μας, μιας και προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα.

Επίσης τα νέα μέτρα για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης επιβεβαιώνουν τον μόνο πραγματικό φόβο του μεγάλου κεφαλαίου που δεν είναι άλλος από την οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Δείχνουν τη δύναμή μας, απαντάνε σε πολλούς συναδέλφους μας που σκέφτονται πως «τίποτα δεν γίνεται», «δεν έχει νόημα να αγωνίζεσαι».

Αρκετές θυσίες κάναμε – Αρκετά αντέξαμε την εκμετάλλευση.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, να αγωνιστούμε για τις δικές μας ζωές, για τις δικές μας ανάγκες.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

Σταθερά και με συνέπεια παλεύει για την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην εκμεταλλευτική μανία των εργοδοτών.

Έχει δώσει μεγάλες και μικρές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Παρεμβαίνει σε όλες τις εξελίξεις ενάντια στα σχέδια κυβερνήσεων και εργοδοσίας που τσαλαπατάνε τα δικαιώματά μας.

Θυμήσου τη νικηφόρα μάχη για την επαναπρόσληψη στα PINK, τις απεργιακές μάχες στο ΖΟΥΡΑ ενάντια στις απολύσεις, για την καταβολή δεδουλευμένων, την δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες Ελλήνων και μεταναστών εργατών, τη δράση ενάντια στις απολύσεις με το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, αλλά και τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των απολυμένων,  τις μάχες στην επιθεώρηση εργασίας για διάφορα ζητήματα που διεκδίκησαν συνάδελφοί μας, την παρέμβασή μας και κατά τη διαδικασία εξαγοράς του Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την παρέμβασή μας μαζί με εργαζόμενους στα 5μηνα και άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την παρέμβασή μας για ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον αγωγό ΤΑΠ. Όσο πιο δυνατό θα είναι το σωματείο τόσο πιο πολλές οι δυνατότητες μας, οι δικές σου δυνατότητες.

Σταθερά εκφράζει τη φωνή και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, αν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του παρεμβαίνουν από θέσεις μειοψηφίας. Η αλλαγή στους συσχετισμούς και στη διοίκηση του εργατικού κέντρου Έβρου και της Ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων περνάει μέσα από την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις εκλογές του δικού μας ταξικού σωματείου.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Ενίσχυσε με τη συμμετοχή και την ψήφο σου το σωματείο.

Είναι στο χέρι σου να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας!

Το Σωματείο μας παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο, που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πολιτική που τους ενισχύει. Αντιπαρατίθεται με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήνουν σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ (ομοσπονδία)  και να προωθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής.

Δυναμώνουμε το σωματείο! Δυναμώνουμε τη φωνή των εργαζομένων.

Ισχυροποιούμε το σωματείο που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ, 20-21 ΙΟΥΝΗ
Ξενοδοχείο «Αθηνά», K.Παλαιολόγου 53, Αλεξανδρούπολη
ΤΡΙΤΗ 14:00 – 22:00, ΤΕΤΑΡΤΗ 12:00 – 19:00
Προηγούμενο άρθροΘερινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου Φερών από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου