Εκπαιδευτικοί: Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:42
572 0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας

     Μετά από χρόνια  έλλειψη διορισμών εκπαιδευτικών στην Δημόσια Εκπαίδευση, μια κατάσταση που έχει οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα, και υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει περίτρανα τον τελευταίο χρόνο μόνιμους διορισμούς σε Ειδική και Γενική Αγωγή. Όλα αυτά τα χρόνια της αδιοριστίας χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές κάλυπταν τις πάγιες ανάγκες στην εκπαίδευση και στήριξαν έμπρακτα το Δημόσιο Σχολείο. Ωστόσο, η χρόνια αδιοριστία, η διαμόρφωση πολλαπλών και άνισων εργασιακών συνθηκών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ανάγκη του Υπουργείου να παρουσιάσει μια κινητικότητα προσλήψεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου, έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ακανθώδες ζήτημα που αφορά το σύστημα διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών στην Εκπαίδευση.

     Το νέο σχέδιο νόμου συστήματος διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών που δημοσιοποιήθηκε εξολοκλήρου στις 24 Δεκεμβρίου θέτει ως ποσοστό στα κριτήρια, 50% στην προϋπηρεσία (μοριοδοτεί μέχρι τους 120 μήνες προϋπηρεσίας ως ταβάνι) και 50% στα ακαδημαϊκά κριτήρια (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, δεύτερο μεταπτυχιακό, βαθμός βασικού πτυχίου, δεύτερο πτυχίο, ξένη γλώσσα, πιστοποίηση ΤΠΕ και σεμινάρια από Πανεπιστήμια 300 ωρών), καθώς και τον παράγοντα των κοινωνικών κριτηρίων, δηλαδή παιδιά και αναπηρία πάνω από 67%, τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.

     Το σχέδιο αυτό, πρόταση του Υπουργείου Παιδείας έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του εκπαιδευτικού Κλάδου, όπως αυτή ψηφίστηκε στην 87η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία η προϋπηρεσία πρέπει να αποτελεί το κυρίαρχο κριτήριο διορισμού.

     Η εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών με την ποσόστωση που προτείνει το Υπουργείο και η μη αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των συναδέλφων συμβασιούχων-αναπληρωτών, δεν πρόκειται να  γίνει αποδεκτή γιατί δημιουργεί συνθήκες αδικίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργώντας ένα κλίμα ανταγωνισμού και ανθρωποφαγίας.

 

      Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε  να προχωρήσει άμεσα στο κάλεσμα της ΔΟΕ για  συμμετοχή στις πανελλήνιες αγωνιστικές δράσεις  ενάντια στη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως έχει δημοσιοποιηθεί και η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες, με:

    • 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και περαιτέρω απεργιακή αγωνιστική κλιμάκωση (επιπλέον 48ωρη απεργία ή ό, τι άλλο κρίνεται πως υποστηρίζει τον αγώνα του Κλάδου).
    • Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας, την Πέμπτη 10  Ιανουαρίου, στις 18:30 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, για τη διαμόρφωση από βάσης των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

  • Συγκέντρωση στο Δημαρχείο την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί και πορεία διαμαρτυρίας.

 

  • Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που έχει οργανώσει η ΔΟΕ στην Αθήνα, στα  Προπύλαια στη 1:00 μ.μ και στην πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό. (Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τους συναδέλφους και συμπληρωθεί αρκετός αριθμός συμμετεχόντων και κατόπιν συνεννόησης με το μέλη του ΔΣ).

 

       Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά , ενωμένοι τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

 

Για το Δ.Σ.

               

             Η Πρόεδρος

Ζωή Κάλτσου

  

 Ο Γ. Γραμματέας

   Δινδίνης Νικόλαος

 

Σχετικά άρθρα

Στόλος Τουρκικών αλιευτικών ‘στραγγαλίζει’ το Αιγαίο: Εισβάλουν ακόμα και εντός των 6 μιλίων και πολιορκούν Θάσο, Σαμοθράκη, Λέσβο και Θρακικές ακτές

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2020 0
Τα «τουρκικά αλιευτικά» συνεχίζουν να πολιορκούν την Σαμοθράκη, τις ελληνικές ακτές της Θράκης και τώρα έφτασαν στην Λέσβο σε αποστάσεις…

Ο Ερντογάν συνέδεσε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τους μουφτήδες στη Δυτική Θράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2019 0
Θέμα μουφτήδων της Δυτικής Θράκης έθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια των ερωτήσεων κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη…

Τούρκοι εθνικιστές: “Προτιμήστε για τις διακοπές σας τη Θράκη, ενισχύοντας οικονομικά τα «τουρκικά» καταστήματα και τις εκεί «τουρκικές» επιχειρηματικές δραστηριότητες”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουνίου 2019 0
Την πρωτόγνωρη αυτή διαδήλωση έξω από το πρακτορείο «Etstur» οργάνωσε ο σύμβουλος της αρχηγού του Καλού Κόμματος, ο Βεντάτ Γενερέρ…