Εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη ¨Κατέκτησαν¨ το Κάστρο του Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Οκτωβρίου 2017
457 0

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2017 δεκαέξι εκπαιδευτικούς από την Ευρώπη στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Kids Conquering Castles» (Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα) και συμμετέχουν οι χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ουαλία, Ισπανία (Καταλονία).

Το κάστρο του Διδυμοτείχου επιλέχθηκε από τους δασκάλους του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολειού Αλεξανδρούπολης ως ο αρχαιολογικός χώρος πάνω στον οποίο θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος του υπόψη προγράμματος, που αφορά την Ελλάδα. Έτσι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 17 επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο μαζί με τους  συναδέλφους τους από τις ανωτέρω ευρωπαϊκές χώρες.

Αρχικά συνάντησαν τον Δήμαρχο κ. Παρασκευά Πατσουρίδη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου τους καλωσόρισε και συζήτησε μαζί τους για θέματα που αφορούν την ιστορία και τα μνημεία του Διδυμοτείχου. Ακολούθως μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨ συνόδευσαν τους επισκέπτες στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου τους έγινε μία διεξοδική περιήγηση και ανάλυση που αφορούσε την ιστορία και τα μνημεία που το περιβάλουν.

Η επίσκεψη έληξε με την παράθεση δείπνου από τον Δήμο Διδυμοτείχου σε εστιατόριο της πόλης, όπου δοκίμασαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Οι επισκέπτες μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την περιήγηση που τους έγινε στο Κάστρο, και μας χαιρέτησαν αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις για την πόλη του Διδυμοτείχου.

Ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολειού Αλεξανδρούπολης που επέλεξαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Kids Conquering Castles» (Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα) να προβάλουν το Κάστρο του Διδυμοτείχου και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δίνοντάς μας την ευκαιρία να προβάλουμε το Κάστρο και την ιστορία του στους επισκέπτες μας.

Σχετικά άρθρα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Κυπριανού στο Σταυρίδειο Ἐκκλησιαστικό Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Σεπτεμβρίου 2016 0
Tην Κυριακὴ 2 Ὀκτωβρίου 2016, ἑορτή τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Ἱερομάρτυρος Κυπριανοῦ, πανηγυρίζει ὁ Ἱερὸς Ναὸς τοῦ Σταυριδείου Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος Χρονίως Πασχόντων…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία Stavento – Μαζωνάκη στην Αλεξανδρούπολη! Ο κόσμος γέμισε το στάδιο Φώτης Κοσμάς

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Ιουνίου 2018 0
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο MAXIMUM FM 93,6 Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Οι αγαπημένοι…

Ιστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης – Ετήσια εκδήλωση – κοπή πίτας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Ramada Plaza Thraki”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2018 0
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 3…