Σε έγκριση επειγουσών εργασιών οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών, μετά από αίτημα της εταιρείας ΤΕΚΑΛ. Συγκεκριμένα, το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 36 εκ ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με ακόμη 2 εκ ευρώ λόγω απρόβλεπτων παραγόντων που έχουν προκύψει

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «ο ανάδοχος, λαμβάνοντας υπόψη την επικαιροποιημένη Οριστική μελέτη Οδοποιίας του έργου και τις διαφοροποιήσεις που προέκυψαν (υποχρεωτικά) στην οριζοντιογραφική και υψομετρική θέση του άξονα της οδικής αρτηρίας λόγω ανύψωσης της αρτηρίας στις θέσεις των τεχνικών γεφύρωσης Γ2 και Γ3, για την εξασφάλιση του ελεύθερου ύψους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΟΣΕ,  γεγονός απρόβλεπτο, συνέταξε, ως όφειλε, την μελέτη εφαρμογής των τοίχων αντιστήριξης για την πρόσβαση στη γέφυρα Γ3. Από την μελέτη προέκυψε μεταβολή ποσοτήτων σε ορισμένες εργασίες και συγκεκριμένα στη διάτρηση και σκυροδέτηση έγχυτων πασσάλων C25/30 διαμέτρου Φ1,20m, στις κατασκευές από σκυροδέματα κατηγορίας C12/15 και C30/37, στον χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος Β500C, στην σφράγιση των αρμών (πλήρωση του διάκενου, στεγάνωση αρμού) και στη μόνωση με ασφαλτική επάλειψη.

Διαβάστε ακόμη  Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς δεν θα περάσει!

Οι εργασίες αυτές κρίνονται επείγουσες για τους παρακάτω λόγους:

α) Η ολοκλήρωση της κατασκευής των τοίχων αντιστήριξης για την πρόσβαση στη γέφυρα Γ3 επιτρέπει την άμεση εκκίνηση των εργασιών κατασκευής της γέφυρας Γ3, χωρίς έτσι να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (κατεύθυνση από και προς το αεροδρόμιο). Συγκεκριμένα δημιουργείται χώρος για την ανάπτυξη και λειτουργία του συγκροτήματος κατασκευής πασσάλων. Παράλληλα κατασκευάζονται οι εργασίες των έργων οδοποιίας και των έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης του έργου.

β) Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας έργο. Οι δεσμεύσεις του αναδόχου και της Υπηρεσίας για την περαίωση και παράδοση του έργου στις 23.12.2023, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών κατασκευής των τοίχων αντιστήριξης για την πρόσβαση στη γέφυρα Γ3, ώστε μετά την ολοκλήρωση αυτών να ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας Γ3 και να ολοκληρωθεί αυτή εμπρόθεσμα».

ΠΗΓΗ evrosonline.gr

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης στην Bild: Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες και τείχη
Επόμενο άρθροΜεγάλη Παρασκευή: Οι Επιτάφιοι της Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)