Ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαστημικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστημικής

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Αυγούστου 2018
565 0

Δύο συμμετέχοντες εκπροσωπούν φέτος την Ελλάδα στο Πρόγραμμα Διαστημικών Σπουδών (Space Studies Program), πρόγραμμα διάρκειας εννέα εβδομάδων που καλύπτει τους κύριους τομείς της Διαστημικής και διοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστημικής (ISU).

Ο Κυριάκος Τσιτόγλου ([email protected]) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τη συμμετοχή του στο SSP στοχεύει να διευρύνει τις γνώσεις του στην ανθρώπινη απόδοση στο διαστημικό περιβάλλον.

Η Αναστασία Κόκορη ([email protected]) είναι πτυχιούχος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο Science Communication από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Συμμετέχοντας στο SSP στοχεύει να διερύνει τους ορίζοντές της σε διάφορες πτυχές της Διαστημικής και να συμμετέχει σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Το ISU στοχεύει στη δημιουργία μελλοντικών ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας στη διαστημική παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με διεπιστημονικό, διεθνή και διαπολιτισμικό χαρακτήρα.

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο TU Delft στηνΟλλανδία σε συνεργασία με το ESA-ESTEC ΣΤΟ Noordwjik και το Leiden University, και σε αυτό συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 36 χώρες, από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς κλάδους.

Η θεματολογία, αυτή τη χρονιά, περιλαμβάνει την παρατήρηση της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαστημικών ρύπων, τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών στη Γη και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη Σελήνη.

Αρχική

Σχετικά άρθρα

Νέο εξοπλισμό για τη μάχη ενάντια στον COVID-19 αποκτά το Nοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Σεπτεμβρίου 2020 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τέσσερις νέες προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην περιοχή κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2017 0
Στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, προκειμένου να ευχαριστήσει…