Ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαστημικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Διαστημικής

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Αυγούστου 2018
417 0

Δύο συμμετέχοντες εκπροσωπούν φέτος την Ελλάδα στο Πρόγραμμα Διαστημικών Σπουδών (Space Studies Program), πρόγραμμα διάρκειας εννέα εβδομάδων που καλύπτει τους κύριους τομείς της Διαστημικής και διοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστημικής (ISU).

Ο Κυριάκος Τσιτόγλου (kyriakos.tsitoglou@community.isunet.edu) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τη συμμετοχή του στο SSP στοχεύει να διευρύνει τις γνώσεις του στην ανθρώπινη απόδοση στο διαστημικό περιβάλλον.

Η Αναστασία Κόκορη (anastasia.kokori@community.isunet.edu) είναι πτυχιούχος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο Science Communication από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Συμμετέχοντας στο SSP στοχεύει να διερύνει τους ορίζοντές της σε διάφορες πτυχές της Διαστημικής και να συμμετέχει σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Το ISU στοχεύει στη δημιουργία μελλοντικών ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας στη διαστημική παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με διεπιστημονικό, διεθνή και διαπολιτισμικό χαρακτήρα.

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο TU Delft στηνΟλλανδία σε συνεργασία με το ESA-ESTEC ΣΤΟ Noordwjik και το Leiden University, και σε αυτό συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 36 χώρες, από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς κλάδους.

Η θεματολογία, αυτή τη χρονιά, περιλαμβάνει την παρατήρηση της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαστημικών ρύπων, τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών στη Γη και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη Σελήνη.

Αρχική

Σχετικά άρθρα

Στην μνήμη του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου πρώην καθηγητή του Δ.Π.Θ. Ψυχιατρικής του Δ.Π.Θ. και πατέρα της από-ασυλοποίησης των ψυχικά πασχόντων

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2018 0
«Στην μνήμη του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου πρώην καθηγητή του Δ.Π.Θ. Ψυχιατρικής του Δ.Π.Θ. και πατέρα της από-ασυλοποίησης των ψυχικά πασχόντων». Πριν…

Ο Αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήριος Τερζούδης παρέλαβε την Αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Φεβρουαρίου 2018 0
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Φεβρουαρίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, η τελετή…

Παράταση του αυστηρού lockdown σε Αγιοχώρι, Νέδα και Ήπιο του Δήμου Αρριανών

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2021 0
H ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους…