Καταγγελίες και απειλές από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση στο Αλτιντάγ.

Κάνει λόγο για αποστολή ερευνητικού σκάφους στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας από μεριάς Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Οκτάι υποστηρίζει ότι φέρει σημαία Μάλτας και είναι ιταλικής ιδιοκτησίας.

Κατά την ομιλία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του γειτονικού κράτους ξεστομίζει απειλές.

Ιδού ένα απόσπασμα των δηλώσεών του: «Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά με πρωτοβουλίες που αποκλείουν τη χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, οι οποίες αρνούνται να το καταλάβουν αυτό, προσπαθούν να στείλουν ένα ερευνητικό σκάφος στην υφαλοκρηπίδα μας, χρησιμοποιώντας ένα πλοίο με σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας. Να υπογραμμίσω πως όποιος ξεφεύγει της πορείας του στη Μεσόγειο, παίρνει την απάντηση που του αναλογεί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει κάνει η Ελλάδα με τη Γαλλία: «Με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι.

Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν γνωρίζουν την απάντηση την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».

Πιθανώς πρόκειται για ακόμα μία υπερβολή από… Τουρκία μεριά, αλλά όπως και να ‘χει, αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν το γενικότερο κλίμα.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθρο«Άρρωστα» με την οθόνη: 500 Ελληνόπουλα έχουν νοσηλευτεί στο Παίδων λόγω εθισμού σε ηλεκτρονικές συσκευές
Επόμενο άρθροΔΠΘ: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε φοιτήτρια! – Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές