Ελληνοτουρκικά: Έρχονται τα τρομερά Ticonderoga με τους Tomahawk; – Τέλος η Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:20
80 0

Ελληνοτουρκικά: Μία τρομερή κίνηση ετοιμάζεται να κάνει το Πολεμικό Ναυτικό, με τις ευλογίες των ΗΠΑ – Αλλάξουν οι ισοροπίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα δεν έχει στείλει ακόμα το LOR (Letter of Request) προς τις ΗΠΑ, για την ναυπήγηση των τεσσάρων νέων φρεγατών MMSC και την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ κλάσης «ΥΔΡΑ».

Μετά το όχι των ΗΠΑ στην παράδοση στην Ελλάδα ως πλοίων ενδιάμεσης λύσης (σ.σ. μέχρι να κατασκευαστούν οι τέσσερις φρεγάτες) των καταδρομικών Arleigh Burke, όλα μπήκαν στον πάγο.

Όταν λέμε όλα εννοούμε και οι προτάσεις της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Αγγλίας για τις νέες ελληνικές φρεγάτες. Με το ελληνικό Π.Ν. να θέλει να αξιολογήσει τις προτάσεις (και σίγουρα θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση).

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν ήδη απάντηση στις βελτιωμένες προτάσεις του ανταγωνισμού για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Και η απάντηση αυτή δεν περιλάμβανε καν πλοίο ενδιάμεσης λύσης αλλά παραχώρηση των θρυλικών Ticonderoga στην Ελλάδα.

Μιλάμε για τα απόλυτα πλοία με τρομερή ισχύ πυρός, που αλλάζουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ συζητούν (σ.σ. δεν είναι εύκολο) να παραχωρήσουν τα Tico στην Ελλάδα.

Τα 9.300 τόνων πλοία, με τα 122 κελιά για πυραύλους αποτελέσουν «game changer» για τις ισορροπίες με την Τουρκία.

Το Πολεμικό Ναυτιό των ΗΠΑ θα αποσύρει τέσσερα Tico μέσα στο 2021 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν και την πώληση των πυραύλων Tomahawk, εμβέλειας 1.000 χιλιομέτρων – αντίστοιχων δηλαδή των γαλλικής κατασκευής NAVAL SCALP.

Ήδη η ΗΠΑ έχουν αποδεσμεύσει τους Tomahawk για την Σουηδία, μια εξέλιξη που ανοίγει παράθυρο αποδέσμευσης και για την Ελλάδα.

Η Σουηδία έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ να «προσαρμόσει» ναυτικούς πυραύλους cruise Tomahawk στα νέα ΑΙΡ υποβρύχια Α-26.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Σχετικά άρθρα

Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2020 0
Ἡ Ἰερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, στὰ πλαίσια τῆς διεξαγωγῆς «10 Διεθνῶν Ἐπιστημονικῶν Συνεδρίων γιὰ τὰ 200 χρόνια τῆς…

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εντάχθηκε στις άγονες περιοχές τύπου Α’”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Απριλίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος:  Χαιρετίζω την απόφαση της κυβέρνησης για την ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις…

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες σε χωριά του Δήμου Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2017 0
Καταστροφή υπέστησαν καλλιέργειες σε χωράφια αγροτών του κεντρικού Έβρου, ιδιαίτερα του Δήμου Σουφλίου, που πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά, με…