Ελληνοτουρκικά: ΣΟΚ των Τούρκων με τα δέκα ισραηλινά M-346 στην Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) στην Καλαμάτα.

Τα αεροσκάφη αυτά, που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo, γνωστά και ως «Lavi», χρησιμοποιούνται επίσης στην ισραηλινή σχολή πολεμικής αεροπορίας και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που θα έχει σε λίγο καιρό η Ελλάδα στην Καλαμάτα από τους Ισραηλινούς, οπλίζεται σαν αστακός και καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 100 χλμ.

To Μ-346, ιταλικής παραγωγής, στην έκδοση M-346FA είναι ιδανικό για αποστολές CAP (σ.σ. περιπολίας) όμως μπορεί να φέρει και τρομερά όπλα αν το θελήσουν οι Ισραηλινοί και το ζητήσουν οι Έλληνες.

Το M-346 αναμένεται να προσφέρει στους Έλληνες χειριστές πιλότους προχωρημένη εκπαίδευση, κατάλληλη για τα μαχητικά αεροσκάφη. Η αεροδυναμική σχεδίαση του M-346 εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα χειρισμών και ελέγχου σε μεγάλες γωνίες προσβολής, χρησιμοποιώντας συστήματα ελέγχου Fly-By-Wire.

Η προσφορά των M-346 μπορεί να είναι ο προάγγελος της απόφασης των ΗΠΑ να δώσουν στην Ελλάδα τα F-35, τα οποία και σύμφωνα με τους Ρώσους, θέλουν να δοκιμάσουν στους ρωσικούς S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το militaryparitet.com, η συμφωνία θα μετατρέψει την Ελλάδα στην τρίτη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ιταλία και την Πολωνία, η οποία θα εκπαιδεύει τους πιλότους της σε αεροσκάφη M-346.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν επίσης παραγγελθεί από τη Σιγκαπούρη.

Το M-346 TCB μπορεί να εκπαιδεύσει πιλότους για Eurofighter, Gripen και Rafale, καθώς και για F-16, F-18, F-15, F-35 και F-22.

Με τις σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση λογικό είναι οι Τούρκοι να τρέμουν τι… έρχεται μετά.

«Πονηρή», με πολλά… παράθυρα για το μέλλον είναι και η συμφωνία της Intracom με τους Ισραηλινούς, αλλά γι αυτήν την συμφωνία θα υπάρξει ρεπορτάζ αργότερα.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΑύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟΚΕΚΑ κατά 240 θέσεις και καμία αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης & Ασύλου
Επόμενο άρθροΤουρκικά drones κατασκοπεύουν τον Έβρο – Η ανακάλυψη της ΕΥΠ και η ελληνική απάντηση