Πρόταση από τους Γερμανούς για αναβάθμιση των ελληνικών Leopard σε Α7 με το κεντρικό εργοστάσιο βάσης για τις αναβαθμίσεις και των αρμάτων άλλων χωρών στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στα ελληνικά Leopard Α7 θα τοποθετηθεί και το ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy.

Στην Ελλάδα προτείνεται επίσης από τους Γερμανούς η αγορά του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Lynx KF41.

Ο ελληνικός Στρατός έχει έκφρασει την διάθεση για την αναβάθμιση όλων των αρμάτων Leopard 2 σε A7 και να περάσουν και καινούργια σκοπευτικά σε ικανό αριιθμό Leopard 1 A5.

Mε την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, το Βερολίνο προσφέρει στην Ελλάδα αριθμό Marder 1A3 του γερμανικού στρατού, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Με την αγορά αυτή η Ελλάδα θα έχει τα περισσότερα Leopard A2 στην Ευρώπη ενώ η ύπαρξη εργοστάσιου βάσης στην Ελλάδα για τα συγκεκριμένα άρματα δίνει πνοή στις ελληνικές εταιρείες.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση από την Ελλάδα, καθιστά τα 350 ελληνικά Leopard άμεσα καλύτερα από τα τουρκικά Altay όταν και αν θα βγουν σε αρκετά χρόνια από σήμερα.

Το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), η θωράκιση και η αυτοπροστασία των ελληνικών αρμάτων τα μετατρέπει στα πλέον σύγχρονα άρματα του δυτικού στρατοπέδου.

Για να γίνει κατανοητό το πόσο ισχυρή αρματική δύναμη έχει Ελλάδα, αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός τον ελληνικών αρμάτων ξεπερνάει (σ.σ. ή αγγίζει) τον αριθμό των αρμάτων του γαλλικού και του γερμανικού στρατού μαζί.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστημιακή αστυνομία: Σχέδιο ταχείας αντίδρασης – Το καλοκαίρι οι πρώτοι ειδικοί φρουροί στα ΑΕΙ
Επόμενο άρθροΞάνθη: Απήγαγαν γυναίκα και την είχαν δεμένη για 20 ώρες – Προσπάθησαν να την πνίξουν