Ελληνοτουρκικά: Xαμός με το πρώτο ελληνικό drone με τεχνολογία σαν των F-35 – Ο Αρχύτας πέταξε στον Παρμενίωνα και πλέον ασχολούνται μαζί του.

«Το πρωτότυπο drone κάθετης απογείωσης και προσγείωσης της Ελλάδας (VTOL), Αρχύτας, παρουσιάστηκε στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, γράφει το έγκυρο janes.com.

«Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MND) στις 30 Σεπτεμβρίου έδειξε το Ν. Χαρδαλιά να επιθεωρεί το UAV, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών εταιρειών EFA Group και Ucandrone PC με των ερευνητικών ομάδων του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Θράκης», αναφέρεται.

Tο drone Αρχύτας χρησιμοποιεί την τεχνολογία των F-35B για να μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία στον χώρο των drones δεν έχει χρησιμποιηθεί ακόμα από τους Τούρκους.

To αντίστοιχο τουρκικό VTOL που θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα (σ.σ. για να το βάλουν οι Τούρκοι στο μίνι αεροπολανοφόρο τους Αnadolu) θα πετάξει στις αρχές του 2022.

Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35 οδήγησε την Άγκυρα στην λύση των drones.

H Toυρκία μέχρι στιγμής έχει αεροπλανοφόρο χωρίς… αεροπλάνα οπότε βιάζεται να βρει λύση.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Συνεχίζονται οι επιχειρησιακές δραστηριότητες επιτήρησης συνόρων του Δέσμιου Αερόστατου
Επόμενο άρθροΣύμπλεγμα Μεγίστης: Ἡ καρδιά τῆς Ἑλλάδος στό νοτιοανατολικό Αἰγαῖο