Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός στη χώρα, με τους κατοίκους άνω των 85 ετών να έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως τόνισε χθες ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχουν εμβολιαστεί 84.639 κάτοικοι μέχρι χθες.

Ήδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν αιτηθεί για ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, με τον αριθμό των αιτήσεων να φτάνει τις 372.243 μέχρι στιγμής για τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

«Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αναφέρει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα εμβόλια θα γίνουν μαζικά, για όλους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές που θα γίνουν τα εμβόλια ταυτόχρονα, σε όλο τον πληθυσμό τους, θα είναι τα νησιά με λίγους κατοίκους.

Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, χθες έκαναν την δεύτερη δόση του εμβολίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν κάνοντας την δεύτερη δόση του εμβολίου, στέλνοντας λίγο αργότερα μήνυμα προς τους πολίτες πως το «εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ώστε να πείσουμε τους πιο επιφυλακτικούς συμπολίτες μα

πηγη www.in.gr

Προηγούμενο άρθροΟι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ ενημέρωσαν τον Σ. Λιβανό για τις εκκρεμότητες που άφησε ο Μ. Βορίδης
Επόμενο άρθροΗ έμφυλη βία στον αθλητισμό. Σκέψεις και προβληματισμοί (γραφεί ο Νικήτας Παπαπαντελής)