Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο της γρίπης θα χορηγείται στους πολίτες από τα φαρμακεία χωρίς να χρειαστεί προηγουμένως να απευθυνθούν σε γιατρό για να το συνταγογραφήσουν.

Τελειώνει η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αφού όπως τόνισε μιλώντας στον Αντέννα, πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα μπορεί απλά να πηγαίνει στο φαρμακείο, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία καθώς η επίσκεψη στο γιατρό για τη συνταγογράφηση ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί δεν έκαναν το εμβόλιο.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης είπε σχετικά ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Θεοχαρίδης: “Αλαλούμ με τον προσωπικό γιατρό στον Βόρειο Έβρο”
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Θα ενισχυθεί με νέο προσωπικό το ΕΚΑΒ στον Έβρο”