Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων.

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:34
893 0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στέκεται αρνητικά απέναντι στην επένδυση για την εξορυκτική δραστηριότητα χρυσού στην περιοχή μας.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι μία τέτοια επένδυση μέσω της δραστηριότητας της είναι αδύνατον να μην επιφέρει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τόπο μας όπως ανατροπή της ισορροπίας του οικοσυστήματος, διαταραχή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, μόλυνση εδαφών, παράκτιων περιοχών, απαξίωση της αγροτικής οικονομίας, τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δηλητηριασμένα και μολυσμένα για χιλιάδες χρόνια.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω επένδυση μέσω της περιβαλλοντικής  καταστροφής που επιφέρει με την προσθήκη διαλύματος κυανίου για την ανάκτηση του χρυσού από το πέτρωμα αφήνει το δυσβάστακτο κόστος εξόρυξης στις τοπικές κοινωνίες με μορφή υποβάθμισης του περιβάλλοντος, ρύπανση, απώλεια των παραδοσιακών μέσων διαβίωσης καθώς και μακροπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα και το κυριότερο την επιδείνωση της δημόσιας υγείας.

Για όλα τα παραπάνω ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων (ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦ : 486/ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 29/ 2019 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ).

Με εκτίμηση

 

 

 

Η Πρόεδρος

 

 

 

Κουρμπανιάν Βίβιαν

  Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Κουρτίδης Γεώργιος

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Σεπτεμβρίου 2019 0
Ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης για να εκφράσει την αγάπη και την υποστήριξη όλων των Δημοτών…

Συνεχίζει τις συναντήσεις η Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιουνίου 2020 0
Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» από τους Συλλόγους και τους Κοινωνικούς Φορείς του Διδυμοτείχου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ…