ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Ραγδαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις; Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:32
473 0

 

Τα φαινόμενα απατούν ,βλέπετε πίσω από την αθέατη πλευρά του λόφου. Διαχρονικά επίκαιρη η φιλοσοφική σκέψη του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Χρήσιμη για να αντιληφθούμε τις αιτίες και τα πραγματικά κίνητρα του  πυρίκαυστου και αιματοβαμμένου, αποτυχημένου προς το παρόν πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Είναι γνωστό, πως στην Τουρκία τον πρώτο λόγο έχουν οι στρατιωτικοί. Ο σκληρός σουλτάνος Ερντογάν που πέρασε δια πυρός και σιδήρου την διαδρομή του προς την εξουσία, γνωρίζει πως οι αντικαθεστωτικοί  στρατιωτικοί θα του δημιουργούν πάντοτε  προσκόμματα, μια διαρκής απειλή στα μεγαλεπήβολα  σχέδιά του . Έτσι υπάρχει και δικαίως η αίσθηση  πως το πραξικόπημα προσχεδιάστηκε για να αποτύχει και μάλιστα με τις ευλογίες του μεγάλου αφεντικού ,των ΗΠΑ .Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται  γιατί εκδηλώνεται πραξικόπημα με αποκλεισμό δρόμων και γεφυρών και δεν συλλαμβάνουν  πρώτα απ΄όλα την κεφαλή, τον Ερντογάν ως και την κυβερνητική   ομήγυρη του -παρ ότι το επιχείρησαν βομβαρδίζοντας ξενοδοχείο, ο Ερντογάν όμως το είχε πληροφορηθεί και είχε γίνει καπνός- , όπως ευφυώς παρατηρεί και ο φίλος συναγωνιστής Hans σε γόνιμη τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί σήμερα το πρωϊ. Η πιο πάνω διαπίστωση δένει μάλιστα  με την στήριξη που παρείχαν ευθύς αμέσως οι ΗΠΑ και  η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϋμπλε.

Ευκαιρία λοιπόν για τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη να ξεκαθαρίσει  το τοπίο από τους αμφισβητούντες αυτόν, στέλνοντάς τους στον καιάδα του  εκτελεστικού αποσπάσματος ή στα ανήλιαγα κάτεργα των φυλακών της Τουρκίας. Ο Σουλτάνος Ερντογάν απαιτεί  υπακοή στο εσωτερικό για την εφαρμογή του σχεδίου του ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας ,επιδαψιλεύει  όμως γι αυτό άφθονη δουλικότητα στους  Δυτικούς κοσμοεξουσιαστές , ενώ κλείνει το μάτι και στο «ξανθό γένος» των Ρώσων.

Το αγωνιώδες ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί αφήνοντας την θερινή ραστώνη  είναι ,πώς ο σουλτάνος και οι περί αυτόν θα εξάγουν την «κρίση» σε μας στους ανυπόληπτους Νεοραγιάδες με μια αποχαυνωμένη και διαλυμένη κοινωνία, που δυστυχώς δεν «είναι  έτοιμη για όλα» και που πιστεύει ακόμη πως βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στους μυσαρούς κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;!

Το προσχεδιασμένο ανεπιτυχές πραξικόπημα ανοίγει  τον ασκό του Αιόλου  για επώδυνες δυστυχώς ανακατατάξεις σε όλη την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Το τουρκικό πλοίο με τους αυτομολήσαντες, τραγικούς φυγάδες  στρατιωτικούς πραξικοπηματίες που κατευθύνεται προς την Ελλάδα για πολιτικό άσυλο  σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνει τον τόνο κρισιμότητας των στιγμών και τον άμεσο κίνδυνο εμπλοκής μας  σε αυτή την περιπέτεια. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο μετά από την πριν από λίγες ώρες  προσγείωση ελικοπτέρου  στην Αλεξανδρούπολη  με οκτώ πραξικοπηματίες  τούρκους ανώτερους στρατιωτικούς, οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι στην διαδικασία  υποβολής αιτήσεως πολιτικού ασύλου στην χώρα μας. Αποτελεί κάλλιστα αυτό  έναν λόγο  δημιουργίας σχέσης έντασης με την γείτονα χώρα, με απρόβλεπτες  εξελίξεις. Γιατί έχω την αίσθηση, πως όλα αυτά είναι σατανικά προσχεδιασμένα

Τα πολιτικά μας κνώδαλα όμως περί άλλων τυρβάζουν. Τους απασχολεί βλέπετε η ψήφιση του εκλογικού νόμου για να συνεχίσουν τον σφετερισμό της εξουσίας ,η επωφελής οικονομικά πώληση και όχι κάθαρση και εξυγίανση στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών και  επί πλέον η φορομπηχτική πολιτική που  έχει εξουθενώσει την πλειοψηφία των «ιθαγενών».

Συνειδητοποιείστε λοιπόν Συνέλληνες πως τα πραξικοπήματα στην σημερινή εποχή κατευθύνονται  από τους οθνείους κοσμοεξουσιαστές  και πως ακόμη ο κύριος  εχθρός μας δεν είναι ο Ερντογάν που ονειρεύεται την μεγάλη Τουρκία αλλά οι δορυάλωτοι πολιτικάντηδες μας που κατέστρεψαν την χώρα και  μας άφησαν στο έλεος του Θεού! Με  την ανικανότητά των πολιτικών καθαρμάτων μας εμπλέκουν σε μία σφόδρα ενδεχόμενη ανάφλεξη της περιοχής. Το παιχνίδι είναι αμιγώς γεωπολιτικό αλλά δεν ξέρουν να το παίζουν καλά οι αξιοθρήνητοι  των Συριζανέλ. Σας αρέσει αυτή η Δημοκρατία; Έφτασε η ώρα για αλλαγή της έστω και επώδυνα;

Σχετικά άρθρα