Ενδιαφέρον της Cheniere για πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:19
399 0

H αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει στη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας Cheniere να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης εξέφρασαν εκπρόσωποι της εταιρείας, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Η Cheniere εξέφρασε, μάλιστα, ενδιαφέρον και για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ, για την τροφοδότησή της με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Στη συνάντηση, η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd, Ζαν Αμπιτμπούλ και το διευθυντικό στέλεχος, Γιώργο Κοκοτή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την πλευρά του, εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς  κινείται στην κατεύθυνση της  διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια  εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΑ: 11 κρούσματα – Οι 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων – Οι 5 είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2020 0
Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της καθημερινής υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και δεδομένου, ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί…

Η Ρωσία απέσυρε το ενδιαφέρον της για TΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και λιμάνι Αλεξανδρούπολης λόγω “μπλόκου” από τους δανειστές

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουλίου 2016 0
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου «Κόκκινο» άναψε το ΤΑΙΠΕΔ στους Ρώσους για την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» αν και προσέφεραν τριπλάσια χρήματα από τους Ιταλούς…

Γιώργος Καίσας: “Έως ότου εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα μετωπικά (θέση των δανειστών)”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουνίου 2017 0
Η αλήθεια για τα διόδια στην Εγνατία αλλά και σε όλους τους Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους Σε πρόσφατη σύσκεψη των Βουλευτών του…