Ενημερωτική επίσκεψη Π.Μιχαηλίδη στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης.

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:44
468 0

Επίσκεψη του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη και συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Κοινοτικός Συμβούλος ο Τάκης Κριτού στον οικισμό της Μάκρης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε εκτενής ενημέρωση από την νέα Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα Μαριάνθη Μαύρου, για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή ευθύνης της η οποία εκτείνεται από το Έβδομο χιλιόμετρο (Δραγάνα) μέχρι και την παραλία της Μεσημβρίας, περιοχή στην οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες.

Τόσο με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα όσο και από τις αυξημένες ανάγκες μιας περιοχής που αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς πόλους του δήμου, είναι πλέον αναγκαίο η Τοπική Κοινότητα της Μάκρης να αποτελέσει την τέταρτη Δημοτική Ενότητα μετά από αυτές της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και της Τραϊανούπολης, αποκτώντας  έτσι το δικαίωμα να εκλέγει εκπροσώπους στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όσο αφορά τα χρονίζοντα προβλήματα κυριαρχεί ένα βασικό αίτημα που κατ’ επανάληψη απασχολεί όλες της δημοτικές αρχές και είναι η ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Μάκρης, μια και βρίσκονται σε εκκρεμότητα τόσο αρκετές από τις μελέτες όσο φυσικά και η χρηματοδότησή του.

Επίσης εκκρεμεί εδώ και χρόνια το αρδευτικό του ελαιώνα της Μάκρης (μέχρι το 8ο χλμ), περιοχή που αριθμεί περίπου τα 9.000 ελαιόδεντρα.

Η επέκταση του προσήνεμου μώλου και η επιδιόρθωση των ζημιών που εντοπίζονται στο λιμάνι της Μάκρης, πέρα από την προστασία που θα προσφέρει θα δώσει και την δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητά του.

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τα νέα νεκροταφεία, η έλλειψη δημοτικού χώρου στάθμευσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το εγκαταλελειμμένο αναψυκτήριο των Δικέλλων (περιοχή Πανόραμα), η βελτίωση των υποδομών του γηπέδου της Μάκρης και του Κοινοτικού της καταστήματος, χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Βασικής και μείζονος προτεραιότητας αποτελεί η ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιοτήτων στην Μεσημβρία, στα Δίκελλα και την Μάκρη, με την Σπηλιά του Κύκλωπα να αποτελεί συνεχώς το κυρίαρχο ζήτημα άμεσης αξιοποίησης του.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η ανάγκη για την δημιουργία ενός Μουσείου Ελιάς και πολλά ζητήματα της καθημερινότητας, θα πρέπει να ικανοποιηθούν τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους υπόλοιπους δημότες, τους Εβρίτες, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Δυστυχώς πολλά από αυτά τα προβλήματα ειναι χρονίζοντα και μάλιστα χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερα χρήματα, με την σημερινή δημοτική αρχή να φέρει την ευθύνη ενός άμεσου προγραμματισμού.

Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα με σκοπό να συζητήσουμε και με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους υπόλοιπους φορείς και εντάσσεται σε ένα νέο πρόγραμμα περιοδειών, αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης από τους κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους λόγω χιονόπτωσης – Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2018 0
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν – Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην…