Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/8/2020 το πρωί απο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγιου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη, από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Απόστολο Μάκρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Έβρου κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσης Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαο Διδασκάλου, για τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι κάτοικοι συμμετείχαν στη συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άκουσε προσεκτικά και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μάκρης Μαριάνθη Μαύρου και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, που είναι η στενότητα των δρόμων, η έλλειψη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον κίνδυνο σε περίπτωση που ξεσπάσει αυτή, να υπάρξει τραγωδία παρόμοια με αυτή στο Μάτι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τις ενέργειες για την διάνοιξη δρόμων και για τη πρόσβαση στη παραλία, γεγονός που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν οι κάτοικοι της περιοχής αποδεχθούν να παραχωρήσουν από μερικά εκατοστά έως ένα-δυο μέτρα των οικοπέδων τους. Ακολούθησε επίσκεψη και επιτόπια εξέταση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ελεγχθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εγκαταστάσεις, που αφορούν την αντιπυρική προστασία.

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός : Δείτε τί θα ισχύσει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Εύπλους , στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)