Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, θεωρεί «πρόκληση» την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί, προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων

«Πρόκληση» θεωρεί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί, προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

eidikes
Το δημοσίευμα μιλάει για «τουρκικά» χωριά στην Θράκη, ζητώντας τον λόγο γιατί η Αθήνα στέλνει ή πραγματοποιεί ασκήσεις σε μειονοτικά χωρια. «Τελευταία η κυβέρνηση της Αθήνας συνεχίζει να μεταφέρει μονάδες καταδρομών σε «τουρκικά» χωριά στη δυτική Θράκη. Η ελληνική πλευρά παλαιότερα έστησε μονάδες ειδικών δυνάμεων στα «τουρκικά» χωριά Ορμένιο και Σουφλί για λόγους ασφαλείας των συνόρων. Ενώ στην Γλαύκη είχαν πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού. Η Ελλάδα παλαιότερα ίδρυσε μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί,. Επίσης ελληνική μονάδα ειδικών δυνάμεων είχε πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού Γλαύκη του δήμου Μύκης» καταλήγει το δημοσίευμα, από τ΄ οποίο γίνεται εμφανής η ενόχληση της Άγκυρας, από την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Θράκη.
ΠΗΓΗ www.protothema.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνθήκες εξαθλίωσης στην Τουρκία: Ουρές για ένα καρβέλι ψωμί – 200 λίρες (13,9€) ο βασικός μισθός
Επόμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη οι Λιάνα Κανέλη και Γιάννης Δελής