Εμφανώς ενοχλημένα εμφανίζονται τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από το γεγονός ότι στη χώρα μας βρίσκονται αναρτημένες σε διάφορα σημεία πινακίδες που υπενθυμίζουν την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τις δυνάμεις του «Αττίλα» και το σύνθημα «Δεν ξεχνώ».

Στη γειτονική χώρα κάνουν λόγο για… «βρώμικη προπαγάνδα εκ μέρους της Ελλάδας» και μας κατηγορούν για… «αλαζονεία» επειδή δεν αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτους της επονομαζόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Η Ελλάδα, που προωθεί τη λύση ενός ενιαίου κράτους το Κυπριακό αγνοώντας την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, συνεχίζει την αλαζονική της στάση. Οι Έλληνες, που δεν αποδέχτηκαν την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο με την οποία οι Τουρκοκύπριοι σώθηκαν από τη σφαγή, συνεχίζουν να παρουσιάζουν το έδαφος της «ΤΔΒΚ» ως κομμάτι πνιγμένο στο αίμα» αναφέρει χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό δίκτυο Haber7.com.

«Σε πινακίδες που αναρτήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο χάρτης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι βαμμένος με αίμα. Με την έκφραση: «Δεν Ξεχνώ την Κύπρο» θέλουν να εμφυσήσουν το μίσος στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει το A Haber, ενώ η εφημερίδα Yeni Akit παρουσιάζει τη φωτογραφία του πρώην Τούρκου βουλευτή Σεβκί Γιλμάζ, μπροστά από την πινακίδα με το «Δεν Ξεχνώ» έξω από την Καβάλα, αναφέροντας παράλληλα τα όσα υποστήριξε στα κοινωνικά δίκτυα, δηλαδή ότι οι πινακίδες αυτές «σπέρνουν τους σπόρους του μίσους στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος η εφημερίδα Aydinlik αναφέρει ότι «οι πινακίδες αποτυπώνουν την προκλητική στάση της Ελλάδας που η ίδια έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη στην Κύπρο. Σε πόλεις της Ελλάδας γίνεται βρώμικη προπαγάνδα, με την απεικόνιση της περιοχής της «ΤΔΒΚ» ματωμένη στον χάρτη του νησιού» κάνοντας λόγο για «σπόρους μίσους που φυτεύονται στην ελληνική κοινωνία» με τις συγκεκριμένες πινακίδες που βρίσκονται μεταξύ άλλους στις εισόδους της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.

www.newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΣκληρή πολιτική κόντρα Γεωργιάδη-Σπίρτζη για τη «νεκρή» Μαρία στον Έβρο
Επόμενο άρθροΓρίπη: Οι απουσίες των μαθητών που νόσησαν δεν θα προσμετρώνται – Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας