Εντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας Σουφλίου για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:11
384 0

Την 15-01-2020, στο Σουφλί, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου συνήλθε και συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (με την υπ’ Αρ. 5/2020 απόφαση) στο Δημοτικό Κατάστημα, και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, τη σύνταξη του παρόντος ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, που αφορά το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί.

Με μεγάλη μας λύπη, αλλά και έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Alpha Bank που λειτουργεί στο Σουφλί, στην έδρα του Δήμου Σουφλίου στο Νομό Έβρου.

Με το παρόν ψήφισμά μας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία μετά την ανακοίνωση της είδησης διαμαρτύρεται έντονα για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της.

Επιπλέον, εκφράζουμε και τη δική μας προσωπική δυσαρέσκεια, αφού ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε επίμονες προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής και μάλιστα σε εποχές οικονομικής στενότητας και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Έχοντας ως Δήμος καθημερινή και διαρκή επαφή με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς ανάπτυξης, επαγγελματίες, σωματεία επαγγελματιών και συνταξιούχους της περιοχής, σας ενημερώνουμε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επέφερε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Υποκατάστημα στο Σουφλί εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι θα υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας της απόφασής σας να κλείσει. Επί χρόνια το κατάστημα της Alpha Bank είχε μια ισχυρή παρουσία στο Δήμο και δημιούργησε αίσθημα χρηματοπιστωτικής ασφάλειας και ικανότητας παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε.

Επιπλέον, υπάρχει και το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, αφού στο Δήμο Σουφλίου πολλοί συναλλασσόμενοι, όπως υπερήλικες συνταξιούχοι και μισθωτοί, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας δικό τους μεταφορικό μέσο ή ταξί ή τις συγκοινωνίες, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για μια συναλλαγή που ενδεχομένως η αξία της να είναι πολύ μικρότερη από το τίμημα της μετάβασης, φυσικά με τις χαμηλές τους συντάξεις, δύσκολα θα μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω έξοδα που προκύπτουν από τον παραπάνω λόγο.

Αναμένουμε μια ανακοίνωση από πλευράς Alpha Bank για το τι πρόκειται να κάνει, ελπίζοντας να αποφασίσει το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο, δηλαδή τη συνέχεια της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο Δήμο μας, ώστε να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ως πολίτες και επαγγελματίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Σουφλίου ζητάμε μια ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση. Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όχι μόνο μηχανισμοί του κέρδους!

Οι Βουλευτές του νομού Έβρου, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα του νομού μας θα πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους για το θέμα που προέκυψε, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα, όπως η μία Υπηρεσία μετά την άλλη να «κλείνουν».

Είναι βέβαιο και σας ενημερώνουμε υπεύθυνα γι’ αυτό, πως σε περίπτωση που επιμείνετε στην απόφασή σας, θα υπάρξουν και οι ανάλογες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Αν εμείνετε στην παράλογη απόφασή σας, θα διακοπεί οποιαδήποτε συνεργασία, τόσο του εμπορικού κόσμου, όσο και πάρα πολλών δημοτών μας με την Alpha Bank.

Πιστεύοντας ότι τελικά θα αποφασίσετε υπέρ της καλύτερης αναπτυξιακά επιλογής, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε την πρόθεσή σας προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Alpha Bank στην έδρα του Δήμου Σουφλίου.

Σχετικά άρθρα

Κανένας δεν γεννιέται με κοινωνικό φύλο. Όλοι γεννιούνται με ένα βιολογικό φύλο, άρσεν ή θήλυ. (του Ν.Παπανικολόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2017 0
Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και  θήλυ εποίησεν αυτούς  (Γένεσις Κεφ. Β στιχ.…

«Άφωνοι» οι επιστήμονες με αυτό που ανακάλυψαν στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης! Μοναδικό εύρημα από τα βάθη του χρόνου

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2016 0
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησε σήμερα (06/10) το μεσημέρι ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (Φ.Δ.Ο.Ρ) Σταύρος Κεχαγιόγλου, κάνοντας…

Eυαγγελία Λιακούλη: «Η τιμή …τιμή δεν έχει! Ντροπή!» – Δίνουν μπράβο αλλά όχι λεφτά στους Υπαλλήλους των Δήμων!

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαΐου 2020 0
Στις 2 Απριλίου κατέθεσα ερώτηση-υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας άμεσα να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των…

Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης, από το δημόσιο έπαινο στη δημόσια κατακραυγή (του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2016 0
Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης, από το τέλος της οδού Κύπρου, κάτω από την πλατεία του Φάρου μέχρι και…