Νέο, σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο αποκτά άμεσα η Αλεξανδρούπολη.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης οριστικοποίησε την απόφαση για  κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ για πέντε Αστυνομικές Διευθύνσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της Αλεξανδρούπολης.

Την υλοποίηση των έργων ανέλαβε η Εταιρία του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», ενώ ο διαγωνισμός για την κατασκευή τους αναμένεται να εγκριθεί μέσα στον Ιούνιο, οπότε θα ξεκινήσει η Α΄ Φάση του Διαγωνισμού με την έκδοση των Τευχών Δημοπράτησης, και την υποβολή των Προσφορών.

Την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος δήλωσε :

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς την διαδικασία υλοποίησης του έργου του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης.

Ήταν αίτημά μας εδώ και χρόνια και αποτελεί αναγκαιότητα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Όλοι γνωρίζουμε τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην Πρωτεύουσα του Έβρου, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να εργαστούν. 

Έφτασε η ώρα η Αλεξανδρούπολη να αποκτήσει ένα νέο Αστυνομικό Μέγαρο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των στελεχών της ΕΛΑΣ αλλά και τους πολίτες.

Ταυτόχρονα η μεταφορά της Υπηρεσίας έξω από το κέντρο της πόλης θα το αποσυμφορήσει.

Αποδεικνύεται  για μια ακόμη φορά ότι ο θεσμός των ΣΔΙΤ αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο εκτέλεσης μεγάλων δημόσιων έργων».

Προηγούμενο άρθροΚ. Καραμανλής: “Αναβαθμίζουμε τη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα”
Επόμενο άρθροCovid free η Σαμοθράκη: Μέσα Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 70% των κατοίκων