ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:11
100 0

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΗΛ. : 6975860149, 6973311876
enosigoneonalexpolis@gmail.com

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα με τα σχολεία -για μια ακόμα φορά- κλειστά, η κυβέρνηση αποφάσισε την έναρξη λειτουργίας αρχικά μόνο των δημοτικών και νηπιαγωγείων, χωρίς να έχει γίνει σοβαρή και ουσιαστική προετοιμασία και με μόνο μέλημά της να προλάβει εν μέσω καραντίνας να προωθήσει αντιεκπαιδευτικές και εξοντωτικές αλλαγές, κυρίως για τους ήδη ψυχολογικά εξαντλημένους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Συμμεριζόμαστε τη χαρά των παιδιών για την επιστροφή στον φυσικό χώρο τους. Παράλληλα όμως συμμεριζόμαστε και την εύλογη ανησυχία των γονιών για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα σχολεία.

Επειδή δεν θέλουμε άλλη μία χαμένη σχολική χρονιά με παλινωδίες, πισωγυρίσματα και αιφνιδιασμούς και κλείσιμο πάλι των σχολείων, διεκδικούμε και απαιτούμε επιτέλους να γίνουν όλα όσα πρέπει για να ανοίξουν τα σχολεία με διασφάλιση της προστασίας της υγείας σε όλα τα επίπεδα, και των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά (ενδεικτικά αναφέρουμε: σε μαθήματα που είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα, σε ειδικά μαθήματα πχ στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό π.χ. στην παράλληλη στήριξη).

Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις βαθμίδες.

Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

Να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να φωνάξουμε δυνατά ώστε να μην πάει χαμένη άλλη μια χρoνιά, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2018 0
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της…

Συνεχείς οι έλεγχοι στη λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Νοεμβρίου 2020 0
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στην λαϊκή αγορά του Δήμου Αλεξανδρουπολης από τα μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας , της Αστυνομίας…

Φιλικό και εγκάρδιο το κλίμα της πρώτης συνάντησής μεταξυ του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και του νέου Μουφτή Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαΐου 2017 0
Ως ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο περιέγραψαν το κλίμα της πρώτης συνάντησής τους, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος και ο νέος μουφτής…