ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Άνοιξε – κλείσε” κι όποιος αντέξει!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:24
116 0

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΗΛ. : 6975860149, 6973311876
enosigoneonalexpolis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΟΙΞΕ-ΚΛΕΙΣΕ» ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!

Και να λοιπόν που ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολείων λόγω της εμφάνισης του κορωνοιού, τα λύκεια είναι για μία ακόμη φορά κλειστά, με τα παιδιά μας έξω από τον φυσικό τους χώρο, μπροστά σε μια οθόνη (όσα διαθέτουν τα απαραίτητα για τηλεκπαίδευση και μόνο όταν ανταποκρίνεται η πλατφόρμα) να παλεύουν να καλύψουν την ύλη.

Όλον αυτό τον χρόνο, κυβέρνηση και υπουργείο κώφευσαν προκλητικά στις φωνές των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών για ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές). Αντίθετα, επιδόθηκαν στην προώθηση αντιεκπαιδευτικών και αντιπαιδαγωγικών ρυθμίσεων (αύξηση πλήθους στα τμήματα της πρωτοβάθμιας, τράπεζα θεμάτων στην Α’ λυκείου, αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια, προώθηση παιδικής εργασίας στα 15, και άλλα, και άλλα.)

Η μέθοδος του ακορντεόν τσακίζει τη ζωή των οικογενειών μας και την ψυχική υγεία των παιδιών μας!
Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη. Η πολιτεία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, χωρίς να υπολογίζει ΚΟΣΤΟΣ.
ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. Τα παιδιά να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα μαθήματά τους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της υγείας.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, που για άλλη μια χρονιά οδεύουν προς τις πανελλήνιες εξετάσεις ταλαιπωρημένοι.

Και επιτέλους! Απαιτούμε:

▪Αύξηση στα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές. Η ατομική ευθύνη «συνωστίζεται» επικίνδυνα σε αυτά.
▪Παροχή δωρεάν ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου και μόνο όπου αυτή είναι απαραίτητη.
▪Επάρκεια προσωπικού καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.
Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα σχολείο που θα τα μορφώνει ολόπλευρα, θα τα στηρίζει, θα τα εκπαιδεύει και μαζί τους θα αγωνιστούμε για να το διεκδικήσουμε.

Σχετικά άρθρα

Επιχειρηματίες της Ορεστιάδας ντύθηκαν Αη-Βασίληδες και κερνάνε στα σύνορα τους Έλληνες που ψωνίζουν στην Τουρκία…

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Δεκεμβρίου 2018 0
Με αιχμηρό… χιούμορ Επιχειρηματίες της Ορεστιάδας (όπου ντύθηκαν Αη-Βασίληδες) κερνάνε στα σύνορα τους Έλληνες που ψωνίζουν στην Τουρκία Το πανό που…

Αναφορά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2017 0
“Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας θα στοχεύει στην ανάπτυξη μίας πράσινης οικονομίας, χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με εισαγωγή καινοτόμων λύσεων που…