Η επίτευξη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, απαιτείται από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της γενικής κατηγορίας, καθώς και από εκείνους των κατά περίπτωση προβλεπόμενων ειδικών κατηγοριών.

Εξαιρούνται, οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι Έλληνες του εξωτερικού και παιδιά Ελλήνων υπαλλήλων στο εξωτερικό, που δεν συμμετέχουν στις πανελλαδικές αλλά δίνουν ειδικές εξετάσεις.

Αυτό προβλέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ως προϋπόθεση των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Το 1996 που θεσπίστηκε η ειδική κατηγορία υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από τον τότε υπουργό Παιδείας Γιώργο Παπανδρέου, εισήχθησαν στα ΑΕΙ 98 υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής, και σήμερα εισάγονται περίπου 500.

Την περασμένη εβδομάδα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία για τον διπλασιασμό των θέσεων εισακτέων στα ΑΕΙ υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

πηγή: esos.gr

Προηγούμενο άρθρο36 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πρώτος και παλι ο Έβρος)
Επόμενο άρθροΣτην κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων (βρόχινων) στην οδό Κικόνων, προέβη η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.