«Εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τα επόμενα 20 χρόνια – Ξεκινά το έργο για την αύξηση χωρητικότητας του Υδροταμιευτήρα Αισύμης»

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:30
623 0

«Σήμερα σηματοδοτούμε το αύριο και εξασφαλίζουμε επάρκεια νερού στην Αλεξανδρούπολη για τις επόμενες 2 δεκαετίες». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την έναρξη του έργου «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης» συνολικού ποσού 874.200 ευρώ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης.

Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ παρουσία και του Franck Del Rey, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρείας με έδρα την Γαλλία που έχει αναλάβει το έργο, και του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ.

Το έργο αφορά την προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά, και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δήμου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μπορεί το κόστος του έργου να μην είναι το μεγαλύτερο από τα έργα που υλοποιεί και σχεδιάζει η ΔΕΥΑΑ, όμως είναι καθοριστικό για την πραγματοποίηση του μεγάλου έργου της υδροδότησης από τον υδροταμιευτήρα Αισύμης με άφθονο και ποιοτικό νερό των περιοχών Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας, την αύξηση της ποσότητας πόσιμου νερού στους οικισμούς της Δ.Ε. Τραϊανούπολης, καθώς και την υδροδότηση οικισμών και της πόλης των Φερών της Δ.Ε. Φερών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Το Νερό στην Πόλη» που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) σε συνεργασία με το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola. Το κόστος του έργου καλύπτεται από τη δωρεά που έχει γίνει προς την ΔΕΥΑΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος, από το GWP-Med.

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υποβολή προσφορών για τους διαγωνισμούς που θα φέρουν το φυσικό αέριο στην ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2020 0
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών διεθνών ανοικτών διαγωνισμών που προκήρυξε η ΔΕΔΑ, για την…

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 42 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιανουαρίου 2018 0
Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες Συνελήφθη χθες (22-1-2018) το μεσημέρι, στην…