Την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 η Εκκλησία μας εορτάζει την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Πολιτεία έχει θεσπίσει να τιμάται ως η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.

Από φέτος η διπλή αυτή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η επίσημη Δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων θα τελείται στον νεό Ιερό Ναό της Παναγίας της Στρατήγισσας, δίπλα στο Στρατόπεδο «ΖΗΣΗ» της πόλεώς μας.

Για το λόγο αυτό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στον υπόγειο Ιερό Ναό της Παναγίας της Στρατήγισσας θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου από 7.00’-10.00’ στον ναό της Παναγίας Στρατήγισσας θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η επίσημη Δοξολογία προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθροΥπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης
Επόμενο άρθροΧειροτονία Πρεσβυτέρου και Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως