Εορτασμός Παναγίας της Καμαριώτισσας , στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 1:25 μμ
890 0

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος η τοπική μας Εκκλησία και το νησί της Σαμοθράκης εορτάζει και πανηγυρίζει την περίπυστη εικόνα της Παναγίας της Καμαριώτισσας, στο ομώνυμο χωριό και λιμάνι του νησιού.

Ευρισκόμενος στη Σαμοθράκη, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας της Καμαριώτισσας με αφορμή την θαυματουργό εύρεση της ιεράς εικόνας. Τον Εσπερινό παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του νησιού και ο Διοικητής του 41ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Δημήτριος Αραμπατζής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας, τονίζοντας ότι ο Χριστός γεννήθηκε από την Παναγία Μητέρα του, ώστε να αναστηθεί και να μείνει για πάντα κοντά μας όπως μας υποσχέθηκε και να αναστήσει τα δικά μας σώματα! Επίσης, αναφέρθηκε πως παρ’ όλες τις αιτήσεις μας, Εκείνος θα μας δώσει αυτά που μας ωφελούν!! Και στη δυσκολία, και στην αρρώστια και στο θάνατο πρέπει να βλέπουμε από πίσω το Θεό.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Φώτης Κουβέλης (υπουργός Ναυτιλίας): “Προτεραιότητα οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαΐου 2019 0
Για το θέμα των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων στα 10 μεγάλα λιμάνια της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον…