Εορτασμός Παναγίας της Καμαριώτισσας , στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:25
1017 0

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος η τοπική μας Εκκλησία και το νησί της Σαμοθράκης εορτάζει και πανηγυρίζει την περίπυστη εικόνα της Παναγίας της Καμαριώτισσας, στο ομώνυμο χωριό και λιμάνι του νησιού.

Ευρισκόμενος στη Σαμοθράκη, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας της Καμαριώτισσας με αφορμή την θαυματουργό εύρεση της ιεράς εικόνας. Τον Εσπερινό παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του νησιού και ο Διοικητής του 41ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Δημήτριος Αραμπατζής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας, τονίζοντας ότι ο Χριστός γεννήθηκε από την Παναγία Μητέρα του, ώστε να αναστηθεί και να μείνει για πάντα κοντά μας όπως μας υποσχέθηκε και να αναστήσει τα δικά μας σώματα! Επίσης, αναφέρθηκε πως παρ’ όλες τις αιτήσεις μας, Εκείνος θα μας δώσει αυτά που μας ωφελούν!! Και στη δυσκολία, και στην αρρώστια και στο θάνατο πρέπει να βλέπουμε από πίσω το Θεό.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Το πολιτικό “βαμπίρ” της ελληνικής ιστορίας και οικονομίας. Ανοχή και σανό τέλος. Ώρα εχεφρόνων και δομικών αλλαγών…

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2019 0
 Είναι πλέον εμφανές ότι ζούμε την <<ηγεμονία>> της αριστερής ιδεολογίας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πρόσφατα, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το γνωστό…

Να ανοίξει ΤΩΡΑ η οδός Κύπρου

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2020 0
Πολλά είναι τα σχόλια των πολιτών για με την κατάσταση που δημιούργησε η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου (σχετικά και με…