Εορτασμός της προστάτιδας της Κομοτηνής, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:54
615 0

Στην Κομοτηνή που γιορτάζει την Προστάτιδά της Αγία Παρασκευή βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το βράδυ ακολουθήσε τη λιτάνευση της Εικόνας και αύριο το πρωί τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αναμένεται, επίσης, να έχει συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Καβάλας, ο Τέρενς Κουίκ μετέβη στη Ξάνθη, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της εορτάζουσας Αγίας Άννας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων. Μαζί του η περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση και ο Πολιτευτής Άκης Σκουλαρίκης.

Μετά τη λειτουργία ο Υφυπουργός είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, για την οποία είπε τα εξής:

«Κάθε φορά που συνομιλώ με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ξάνθης, διαπιστώνω ακόμα περισσότερο τον ηχηρό ρόλο της Επισκοπής του στην περιοχή, με το πλούσιο κοινωνικό της έργο, αλλά και τη φροντίδα της για την αρμονική συνύπαρξη με τη θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα.

Το ίδιο ισχύει και με τις Μητροπόλεις στη Κομοτηνή, αλλά και στον Έβρο.

Η Θράκη είναι πολύ τυχερή που έχει τους συγκεκριμένους τέσσερις δεσπότες, ως δυνάμεις προστασίας, ανθρωπιστικών παροχών και γαλήνης».

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον Μουφτή Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου, τον νόμιμο και μόνο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος εκπρόσωπο της μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας του νομού.

Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ:

«Ο Πανσοφολογιότατος Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο ηγέτης της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης, είναι πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος επί 25 χρόνια υπηρετεί με απόλυτη προσήλωση τα καθήκοντά του. Ιδιαίτερα αγαπητός από τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα Έλληνες πολίτες, Πομάκους και Ρομά.

Όποτε τις περισσότερες φορές που έρχομαι στην Ξάνθη και από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια αλλά και από τη θητεία μου ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, τον επισκέπτομαι, συζητώ μαζί του, τον ενθαρρύνω και τον στηρίζω στο έργο που προσφέρει στους συμπατριώτες μας Έλληνες μουσουλμάνους, παρά τις προσπάθειες κάποιων που θέλουν να λειτουργούν, ανεπιτυχώς, διχαστικά.

Τελευταία φορά, βέβαια, τον είχα συναντήσει στην Κομοτηνή όταν εκπροσωπούσα την κυβέρνηση στην επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις 14 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και χάρηκα ιδιαίτερα που τον ξαναείδα σήμερα, το ίδιο αφοσιωμένος στο λειτουργικό θρησκευτικό του αξίωμα».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στην Ξάνθη, αυτή τη φορά για να έχει συνάντηση Εργασίας με τον Δήμαρχο της πόλης

Σχετικά άρθρα

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: “Τα χωριά της περιοχής (Έβρου) έχουν εγκαταλειφθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Είμαστε δίπλα στους κατοίκους για να λύσουμε τα προβλήματα”

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαΐου 2019 0
Την αναγκαιότητα συνεργασίας της κεντρικής κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δεύτερη, επεσήμανε από…

Την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ με 1,4 εκ. € από το ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Οκτωβρίου 2020 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ανακατασκευή και ο καινούργιος εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας…