Η κυβέρνηση δεν συζητά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν συζητά επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στην ΕΡΤ.

«Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μια αυξανόμενη τάση εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό. Ξέρουμε ότι έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα και έχουν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που καλούνται να περιθάλψουν. Αυτό είναι μια απαράβατη αρχή. Συνεπώς, από την πρώτη του μηνός θα τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα. Όσοι υγειονομικοί – και δεν είναι πολλοί, ένα 10% σε νοσηλευτικό προσωπικό- δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου»

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, «όσοι τεθούν σε αναστολή και εμβολιαστούν στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις. Οι ανάγκες του συστήματος υγείας θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τεθούν σε άλλες θέσεις εντός του συστήματος υγείας».

Πηγή: Ertnews

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Τσώνης: Υπάρχει αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΠόσα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19) είχαμε σε μια εβδομάδα στον Έβρο;