Επίδοση επιστολής του Α.Δημοσχακη στην Γαλλική Πρεσβεία προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και με θέμα την Νίκη της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:13
362 0

Συνάντηση με αξιωματούχους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα είχε σήμερα το πρωί, 10/12, το πρωί ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης ήταν η επίδοση επιστολής με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ και θέμα την υιοθέτηση από την Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση της Νίκης της Σαμοθράκης ως συμβόλου της Νίκης των Ευρωπαϊκών αξιών, αρχών και ιδεών ενάντια σε κάθε ολοκληρωτική, αναχρονιστική και σκοτεινή ιδεοληψία που επιχειρεί να διεισδύσει στην Ευρώπη.
Η πρόταση του Βουλευτή έγινε δεκτή από την Γαλλική Πρεσβεία με ενθουσιασμό και αντιπροτάθηκε κατ’ αρχάς να προωθηθεί η ιδέα της υιοθέτησης της Νίκης της Σαμοθράκης ως συμβόλου της Ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας!
Η επιστολή και η πρόταση της Γαλλικής Πρεσβείας θα προωθηθούν στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας άμεσα, ενώ ο Βουλευτής τις επόμενες μέρες θα απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και παράγοντες του Έβρου και της Θράκης να στοιχιστούν πίσω από την ιδέα αυτή.
Η ιδέα αυτή έχει ήδη κατατεθεί πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (Ευρωβουλευτές, νυν, πρώην και υποψήφιοι), όπου είχε γίνει αποδεκτή επίσης με ενθουσιασμό.

Σχετικά άρθρα

Σουφλί: Μαθητές έφτιαξαν ολομέταξο τραπεζομάντιλο, αδιάβροχο, που δεν λεκιάζει

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2020 0
Να αντικαταστήσει το χάρτινο τραπεζομάντιλο στις ταβέρνες όχι για λόγους αισθητικούς αλλά κυρίως οικολογικούς, φιλοδοξεί το αλέκιαστο τραπεζομάντιλο από μετάξι…

Διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαΐου 2017 0
Φωνάζοντας «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και άλλα αντιϊμπεριαλιστικά συνθήματα χιλίαδες κόσμου συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν…

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ (γράφει ο Παναγιώτης Μάνδαλος)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαΐου 2019 0
Θα επικεντρωθούμε σε αυτό το μέρος σε μερικά ζητήματα που αφορούν τον δήμο μας. Στην εκδήλωση για την ανάπτυξη στην…