Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ως Κέντρο Αριστείας στα...

Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ως Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική Κλινική του Δ.Π.Θ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Exit mobile version