Επίσημη αποστολή της Αγίας Πετρούπολης στην Αλεξανδρούπολη για τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου ρωσικού ρυθμού

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:22
973 0

Μεταξύ 4-6 Μαΐου, στα πλαίσια των «Συναντήσεων της Αγίας Πετρούπολης με την Ελλάδα» επίσημη αποστολή της Αγίας Πετρούπολης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και το κεντρικό γεγονός της επίσκεψης θα είναι στις 6 Μαΐου και ώρα 11.00 τα Θυρανοίξια του ρωσικού ρυθμού παρεκκλησίου το οποίο ανεγέρθη από το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αλέξανδρο της Νέβας και όλων των Ρώσων Αγίων.

Θα ακολουθήσει στις 13.00 η πορεία «Αθάνατο Τάγμα» που αποτελεί φόρο τιμής στους προγόνους οι οποίοι πολέμησαν τον Ναζισμό και Φασισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στην Αντίσταση σε όσες χώρες ήταν υπό Κατοχή. Οι συμμετέχοντες κρατούν φωτογραφίες τους και συμμετέχουν στην πορεία η οποία θα καταλήξει στο προαύλιο της Μητρόπολης στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών που απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Στις 13.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών.

Όσοι έχουν συγγενείς που πολέμησαν είτε στον Β’ ΠΠ είτε στην Αντίσταση κατά τη Γερμανική Κατοχή παρακαλούνται να συμμετσχουν στην πορεία για το «Αθάνατο Τάγμα». Μπορούν ακόμη να αποστείλουν φωτογραφίες τους σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση entergk@gmail.com για να τυπωθούν με τα έξοδα καλυμμένα από το «Ρώσικο Σπίτι».

Η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας γίνεται στα πλαίσια των διαπεριφερειακών σχέσεων μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης σε συνεργασία με το κέντρο Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδας, το πολιτιστικό κέντρο Ρώσικο Σπίτι» πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων. Στις 6 Μαΐου και ώρα 19.30 θα δωθεί Συναυλία του Κρατικού Συγκροτήματος της Αγίας Πετρούπολης «Μαρόσκα» στο Αμφιθέατρο του πάρκου Αλτιναμάζη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με τιμή,
Πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι»

Ιουλία Γαβρίλοβα

Σχετικά άρθρα

Γ. Πλακιωτάκης: Επίσπευση διαδικασιών για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2019 0
Την επίσπευση των διαδικασιών από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ώστε εντός του επομένου έτους να δρομολογηθούν…

Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου-Χρήστου Μέτιου για την πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Νοεμβρίου 2021 0
Συνάντηση της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο για το πιλοτικό πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού για άτομα με…