Επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:17
629 0

Μια πρωτοποριακή Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»,  εκδίδουν και κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. Για πρώτη φορά, αποτυπώνονται σε γραμματόσημα κύτταρα, που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Πέντε απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  κυρίας Λαμπροπούλου Μαρίας, προσαρμόζονται σε γραμματόσημα, μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,10 € Λουλούδια 500.000

0,20 € Πεταλούδα 750.000

0,72 € Καρδιά 750.000

1,00 € Στεφάνι 750.000

2,00 € Ελάφι 100.000

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ (Βασιλέως Αλεξάνδρου 26, Αλεξανδρούπολη) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο παθολογοανατόμος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών, αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες στην επιστημονική μελέτη των ανθρώπινων ιστών. Πολλές φορές, μέσα στο μοναχικό και άχαρο αυτό ταξίδι, οι εικόνες που προβάλλουν μπροστά στα μάτια του μέσα από το μικροσκόπιο είναι εκπληκτικές, ιδιαίτερα όταν τα κύτταρα, άθελά τους, σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς, με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής. Εικόνες που δηλώνουν έντονα, ότι η ψυχρή Ιατρική Επιστήμη συναντιέται και φλερτάρει με την Τέχνη, με τρόπο πρωτότυπο και μαγικό. Εικόνες και παραστάσεις, που αφήνουν για μια ακόμα φορά αναπάντητο το ερώτημα: Η Τέχνη μιμείται τη Ζωή ή η Ζωή την Τέχνη;

Πέντε τέτοιες απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  κυρίας Λαμπροπούλου Μαρίας, αποτυπώνονται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», φανερώνοντας ότι η μαγεία της τέχνης μπορεί να κρύβεται παντού. Ακόμα και μέσα στις μικροσκοπικές εικόνες που περνούν καθημερινά από τα μάτια της και δημιουργούν ασύλληπτα σχήματα και παραστάσεις, μεταλλάσσοντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, παρόλο που αποτελούν δύο ασύμβατες έννοιες, ο σωστός συνδυασμός τους αποδεικνύεται μεγαλειώδης, ιδιαίτερα όταν προκύπτει μέσα από το μικροσκόπιο.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  : 40,5X40mm σε φύλλα των 20 τεμαχίων

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ    : Μαρίνα Λασηθιωτάκη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ       : Πολυχρωμία ( οffset )  

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις  19 Μαρτίου 2018 και θα  διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 18 Μαρτίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

  1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 6,40€ ανά σετ.

  1. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)

Διατίθεται προς 13,80 € ανά τεμάχιο.

  1. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ (τεμ. 1.000)

Διατίθενται προς 7,20 € ανά τεμάχιο.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού, 100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 18 Μαρτίου 2020.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

Σχετικά άρθρα

Επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφερείας σε 3 αρμόδια υπουργεία για το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαρτίου 2021 0
H Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφερείας απευθυνόμενη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με κοινοποίηση στα υπουργεία Εθνικής…