Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:49
592 0

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων

Στις 11-14 Οκτωβρίου 2018 επίσημη αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε τον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Jacques Perrin και του βουλευτή του Haut-de-Seine Paris, Philippe Pemezec και ως ανταπόδοση της επίσκεψης των Γάλλων στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο.

Η αντιπροσωπεία, η οποία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών,  Γιώργο Παντελίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Γουμενίδη, έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ξεναγήθηκε στην πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία πρασίνου και πάρκων. Το Plessis-Robinson, μια πόλη 33.000 κατοίκων, με υψηλή αισθητική και αρχιτεκτονική δομή, σεβασμό στο περιβάλλον, πεζοδρομήσεις, αγορά και υψηλό πολιτισμό αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, όπως επίσης και η ανάπλασή της στο 100%  την τελευταία 25ετία, δίνοντας ερεθίσματα με την τεχνογνωσία τους για ανάλογες παρεμβάσεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα ο βασικός αρχιτέκτονας και αναμορφωτής της γαλλικής πόλης πρόκειται να συμμετάσχει ως εισηγητής στο συνέδριο που διοργανώνει ο δήμος μας τον Ιανουάριο 2019 για την Αλεξανδρούπολη του αύριο.

Μια καινούρια αδελφοποίηση άρχισε με ουσία και αποτελέσματα ήδη πριν την τυπική αδελφοποίηση, η οποία θα υλοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 20 Ιανουαρίου 2019 και στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2019.

 

Σχετικά άρθρα

Αν. Δημοσχάκης: “Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Τέμενος Βαγιαζήτ – Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε εκμετάλλευση του ατυχούς περιστατικού της πυρκαγιάς”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαρτίου 2017 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο Τέμενος…

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2016 0
Τα νέα υπουργεία που δημιουργούνται Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας  Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Νίκος Παππάς  Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Όλγα Γεροβασίλη …