Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του κλιμάκιο του ΕΟΧ αποτελούμενο από τον πρώην Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Υπ. Εξωτερικών της Νορβηγίας, κ. Sjur Larsen, στελέχη της Πρεσβείας, στελέχη του FMO, του Εθνικού Σημείου Επαφής και του ΚΑΠΕ στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τις πρωτοπόρες ενέργειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ενεργειακό τομέα μέσα από την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας και ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, κ. Αντώνιος Βαμβακερός.

Αμέσως μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μέσα από Ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)”, όπου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δημοτικά κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μετατροπή τους σε αυτόνομα ενεργειακά.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους κ.κ. Φαλέκα και Βαμβακερό, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πολυκοινωνικού και του Ζ΄ Παιδικού Σταθμού, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΚΥ, κ. Χρήστο Γερακόπουλο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις προσπάθειες ανεύρεσης και αξιοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στοχεύοντας στην υλοποίηση νέων μεγάλων έργων απαραίτητων για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του τόπου μας.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για την εξέλιξη των έργων στη Δ.Ε. Φερών
Επόμενο άρθροΗ Λειτουργία του Κοινοτικού Συστήματος στην Παλαίφατη και Θρακοπαράλια Μητρόπολη Σηλυβρίας (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)