Επίσκεψη νέου Διοικητού του Δ’ Σώματος Στρατού στον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και τον Δημαρχο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:49
795 0

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκε ο νέος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», Υποστράτηγο Δημήτριο Κούκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις στρατού και δημοτών και δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση στρατού και δήμου ότι θα συνεχιστεί η ίδια καλόπιστη συνεργασία που ορίζει η παράδοση της συνύπαρξης λαού και στρατού στην ακριτική περιοχή του Έβρου, της οποίας ο νέος Διοικητής είναι γνώστης καθώς στο παρελθόν διετέλεσε Διοικητής ΧVI Μεραρχίας Πεζικού.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη μας στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο ο νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Ο νέος Σωματάρχης, που συνοδευόταν από τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας της πόλεώς μας, Υποστράτηγο Δημήτριο Κούκκο, συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο για αρκετή ώρα για τα ευαίσθητα εθνικά και  κοινωνικά θέματα της Θράκης και του Έβρου, τα οποία ο Αντιστράτηγος γνωρίζει πολύ καλά, καθώς κατά τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε ως Διοικητής της 12ης ΕΜΑ (Δορίσκος), Επιτελάρχης της 12ης Μεραρχίας (Αλεξανδρούπολη) και Διοικητής της 16ης Μεραρχίας (Διδυμότειχο).
Ο Μητροπολίτης μας έδωσε ως δώρο στον κ. Λαλούση μία εικόνα της “Παναγίας του Έβρου” για να τον προστατεύει στην απαρχή της νέας του θητείας.

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Θράκη: Ζητήματα ιστορίας και πολιτισμού» του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαρτίου 2018 0
Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Θράκη: Ζητήματα Ιστορίας και πολιτισμού» η οποία πραγματοποιηθηκε στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2017  στην αίθουσα του…

Στήριξη του υπ. δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, στον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαΐου 2019 0
Η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να εστιάζει στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, όμως ο “Κλεισθένης Ι” προχωρά και σε μια…