Επίσκεψη της “ΑΝΑΣΑ” στο Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν. ΄Εβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:12
391 0
Με αφορμή τα προβλήματα στέγασης και διακοπής στην ηλεκτροδότηση των γραφείων τους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και στελεχών της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο τον κ. Κώστα Ευθυμιάδη και τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου.
Είναι η δεύτερη συνάντηση που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια και στην συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά τα σοβαρότατα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, με κυρίαρχο την έλλειψη προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους, υπηρεσίες και φυσικά την ασφαλή τους μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Ειδικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην αναμόρφωση των ραμπών για ΑμεΑ στα πεζοδρόμια, την έλλειψη οδηγών όδευσης, θέσεων στάθμευσης και φυσικά την απαραίτητη τοποθέτηση του συστήματος ηχητικών και φωνητικών φαναριών σε επιλεγμένα σημεία.
Αυτό που αναφέρθηκε από πλευράς της “ΑΝΑ.Σ.Α”, είναι η ανάγκη να υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο πραγματοποίησης παρεμβάσεων σε επίπεδο προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας, που θα επιτρέψουν την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας και τη βελτίωση των συνθηκών για πεζούς, ΑμεΑ, παιδιά.
Δυστυχώς πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι χρονίζοντα και μάλιστα  κάποια δεν απαιτούν ιδιαίτερα χρήματα, με την σημερινή δημοτική αρχή όμως να μην δείχνει ικανή να τα διαχειριστεί, αγνοώντας τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και τα αιτήματα του συλλόγου.
Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Σχετικά άρθρα

Ο Εθνάρχης Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος στη Διεθνή Διάσκεψη των Παρισίων για τη σωτηρία του αφανιζόμενου Ποντιακού Ελληνισμού (γραφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαρτίου 2017 0
  Ο Εθνάρχης Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος στη Διεθνή Διάσκεψη των Παρισίων για τη σωτηρία του αφανιζόμενου Ποντιακού Ελληνισμού Το ανεκπλήρωτο…