Το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοσμοσώτειρας την Πρόεδρο της επιτροπής “Ελλάδα 2021” κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Δημήτριος Κολγιώνης, καθώς και η προϊσταμένη βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου κα Λίλα Σαμπανοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε την κα Αγγελοπούλου στον ιστορικό ναό της Παναγίας, ενώ εκείνη με τη σειρά της δήλωσε συγκινημένη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που βρίσκεται στον τόπο αυτόν για τον οποίο έχει διαβάσει τόσα πολλά.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ξεναγήθηκε στο ναό και στον περίβολο της, από την αρχαιολόγο κα Λίλα Σαμπανοπούλου, με την άριστη αρχιτεκτονική κατάρτιση περί του μνημείου και του συμβολισμού του στον συγκεκριμένο τόπο, ενώ το ενδιαφέρον της για την ανάδειξη και προβολή του, ήταν έκδηλο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος και η Πρόεδρος συζήτησαν σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προηγούμενο άρθροΑθανάσιος Δρούγος: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι… για όλα τα ενδεχόμενα…”
Επόμενο άρθροΚώστας Πιτιακούδης: “Οι συνοριακοί σταθμοί Ορμενίου και Κυπρίνου είναι κλειστοί – Νυμφαία και Κήποι μόνο ανοιχτά”